Muhabbit

Fas Merkez Bankası, Kripto Paralar İle İlgili Yasal Adım Atıyor!

Merkez Bankası, vatandaşları kripto para ticaretiyle ilgili risklerden korumayı hedeflediklerini belirtiyor.

FAS merkez bankası

FAS merkez bankası

Fas Merkez Bankası (BAM) Başkanı Abdellatif Jouahiri, kısa süre önce yaptığı açıklamada, ülkede kripto paraların kullanımı ile ilgili bazı bilgilere yer verdi.

Vatandaşları, kripto para ticaretiyle ilgili risklerden korumayı hedeflediklerini belirten Jouahiri, bu kapsamda hazırlanan kripto para yasası taslağının sonuna geldiklerini söyledi. Gerekli son düzenlemeler ile birlikte kısa süre içinde sunulması beklenen yasa taslağının, sektör adına gerekli bir adım olduğu dile getirildi.

Konu ile ilgili olarak Morocco World News tarafından hazırlanan bir rapora göre, yeni yasa taslağı için devletin birçok kurumu birlikte çalışmalar gerçekleştirecek. Birlikte çalışacak paydaşlar arasında, Fas Sermaye Piyasaları Kurumu (AMMC), Sigorta Denetleme Kurumu ve Sosyal Güvenlik Kurumunun (ACAPS) olacağı belirtiliyor.

İlgili düzenlemelerin uzun bir çalışmanın eseri olduğunu belirten Jouhari, şu açıklamada bulundu:

“Kripto para birimleri için projenin hazır olduğunu garanti edebilirim. Bunu gerçekleştirmek için Dünya Bankası ile birlikte çalıştık. Taslağın bazı bölümleri tamamlandı. Şimdi farklı paydaşlarla tartışmaya giriyoruz. Herkesin bu projeye bağlı kalmasına izin vermek gerekiyor.”

Çalışmalar 2022 Yılı Başında Başlamıştı

Fas Merkez Bankası tarafından hazırlanan bu yasa taslağının temelleri 2022 yılının ilk aylarına dayanıyor. Hatırlanacağı üzere o dönemde BAM, kripto paraların düzenlemesi için gerekli uygulamalar konusunda, hem Uluslararası Para Fonu (IMF) hem de Dünya Bankası ile görüşmeler yapmıştı.

Yapılan görüşmeler sonucunda ise merkez bankası bünyesinde, hem kripto paraları hem de CBDC’leri yönetip çalışma yapmak üzere bir konsey oluşturulmuştu.

İlginizi çekebilir: CBDC Nedir?

Gelişen teknoloji ve ödeme sistemlerinin dijitalleşmesi ile birlikte, sistemin uzağında kalmak istemeyen BAM, atmış olduğu adımlar ile daha fazla Faslı’nın kripto paraları doğru bir şekilde benimsemesini istiyor. Çünkü yetkililer, kripto paraların benimsenmesinin kaçınılmaz olduğuna ve bu nedenle düzenleyici bir çerçeveye ihtiyaç duyulduğuna inanıyor.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version