Muhabbit

FBI Başkanı: Rusya, Kripto Paraları Kullanarak ABD Yaptırımlarından Kolayca Sıyrılamaz!

Christopher Wray, Amerika Birleşik Devletleri’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırımlardan ve kripto paralar hakkında konuştu.

FBI

FBI

Federal Soruşturma Bürosu direktörü Christopher Wray, Rusya’nın ABD ve diğer ülkelerin yaptırımlarından en az hasarla atlatması için itibari para birimlerinin kripto para birimlerinden daha iyi bir seçenek olduğunu söyledi. FBI Direktörüne göre ABD, Rusya’nın kripto para kullanımını kolay bir şekilde engelleyebilir.

Amerika Birleşik Devletleri Senatosu İstihbarat Seçilmiş Komitesi’nin Perşembe günkü oturumunda New Mexico Senatörü Martin Heinrich, FBI direktörüne şu soruyu sordu:

Rusya, yapılan yaptırımlara karşı ABD’nin petrol ve gaz ithalatına kısıtlamalar getirebilir mi?

Rusya, sahip olduğu altın rezervlerini, Çin para birimini veya kripto para birimlerini kullanarak bu yaptırımlarımın üstesinden gelebilir mi?

FBI Direktör Wray, FBI ve ortaklarının dijital varlıklar üzerinde önemli bir bilgi birikimi oluşturduğunu söyledi. FBI, çeşitli operasyonlarda büyük miktarlarda tokenlar ele geçirdi. Bu yüzden kripto para konusuna ve sahip olduğu güvenlik açıklıkları hakkında FBI’ın yeterince bilgeye sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Wray sözlerine şu şekilde devam etti:

Rusların kripto para birimiyle yaptırımların üstesinden gelebilmesinin bir noktada çok abartıldığını düşünüyorum. Topluluk olarak ve denizaşırı ülkelerdeki ortaklarımızla bu konuda toplantılar ve çalışmalar yaptık. Bazı konularda insanların düşündüğüden çok daha etkiliyiz. Bununla birlikte Rusya’nın bu tür çabalarını engelleyebilecek araçlara ve stratejilere sahibiz. Nihayetinde Rusya, kripto paralar yerine itibari para birimleri üzerinden bir çözüm arasa onlar için daha iyi olacaktır.

Ulusal İstihbarat Direktörü Avril Haines, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in muhtemelen Ukrayna’ya yönelik eylemlerinden yaptırımlar beklediğini ve ekonomik etkiyi azaltmak için bir yedek fon oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

Ancak, ABD Hazine Bakanlığı ve Rusya’ya yaptırım uygulayan diğer hükümetlerin bu fonlara erişimi zorlaştırdığını açıkladı.

Rusya SWIFT

Rusya’nın 24 Şubat’taki askeri eylemlerinin ardından ABD ve Avrupa Birliği’ndeki hükümetler, ülkeye finansal açıdan zarar vermek için yaptırımlar uygulamaya başladı. Ancak bu yaptırımlar Rusya’nın geri adım atmasını sağlamadı. Yaptırımlar gereğinden fazla büyüdü ve birçok sporcu ve sanatçıyı etkiledi.

ABD Hazine Bakanlığına bağlı olan kurumlar, Avrupa Komisyonu ve birçok departman, Rusya’nın yaptırımlardan kaçınmak için dijital para birimi kullanma olasılığını araştıracaklarını söyledi.

Joe Biden Kripto Parayla Alakalı Kararnameyi İmzaladı!

ABD Başkanı Joe Biden 9 Mart Çarşamba günü, yaptırımların üstesinden gelmeyi kolaylaştıracak bir kararnameyi imzaladı.

İmzalanan kararname; tüketicinin korunması, finansal istikrar, yasa dışı kullanımlar, küresel finans sektöründe liderlik, finansal katılım ve sorumlu inovasyona odaklanıyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version