Muhabbit

FBI, Kripto Paralara Yönelik Ekip Kuruyor!

FBI, kripto paralara karşı tedbirlerini artırmaya hazırlanıyor.

FBI, kripto paralara karşı tedbirlerini artırmaya hazırlanıyor. Kripto para sektörünün büyümesiyle piyasadaki dolandırıcılık olayları da bir hayli artmaya başladı.

Dolandırıcılık olaylarına dikkat çeken FBI, kripto paralara ilişkin suçları araştırmak için ekip kurduklarını tüm kamuoyuna açıkladı.

ABD Başsavcı Yardımcısı Lisa Monaco, Münih Siber Güvenlik Konferansı’nda yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

Bu ekibimizde kripto para uzmanlarına yer verdik. Oluşturduğumuz ekip yasa dışı fonları incelemek ve yasal olmayan süreçlerde o fonları ele geçirmek için hizmet verecek.

Lisa Monaco

Başsavcı Yardımcısı, açıklamalarına kripto para yatırımcılarına uyarılarda bulunarak devam etti. Açıklamasında ise şu ifadeler yer alıyordu:

Yatırımcılar kripto paraları güvenli liman olarak görmemeli. Bu noktada yatırımcıları tekrar uyarmak istiyoruz.

FBI 100 Yazılım Varyantını İncelemeye Aldı!

FBI yetkilileri siber suçlarla ilgili çalışmalarını hızlandırdı. Ekip kripto paraların ele geçirilmesini kolaylaştıran 100 fidye yazılım varyantı üzerine çalıştıklarını açıkladı. Ayrıca ülke genelinde “Uluslararası Sanal Para Birimi Girişimi” adlı bir çalışma başlatacakları da gelen bilgiler arasında.

Kurulan kripto para ekibine ise deneyimli savcı Eun Young Choi başkanlık edecek. Ekibin ilk başkanı olan Choi göreviyle ilgili şu ifadelerde bulundu:

Kripto para kullanımı oldukça artıyor. Bu noktada yasa dışı eylemlerde bulunan suçlularla, mücadele etmek için çalışmalar sürdüreceğiz. Ayrıca bu ekibe başkanlık edeceğim için oldukça heyecanlıyım. Başsavcı Yardımcısına ve Adalet Bakanlığı Ceza Dairesi’ne bana bu fırsatı verdikleri için çok teşekkür ediyorum.

Eun Young Choi

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version