Muhabbit

FC Barcelona, Web3 için Atağa Kalktı!

FC Barcelona, yalnızca spor dallarında değil Web3 ekosisteminde de en önde gelen markalardan biri olmayı hedefliyor. İşte detaylar.

FC Barcelona

Dünyanın en büyük spor kulüplerinden FC Barcelona; blok zinciri temelli olan ve taraftarların yoğun ilgi gösterdiği Socios.com ile stratejik teknolojik partnerlik kuruyor. Bu partnerlik ile birlikte FC Barcelona; blok zinciri, NFT’ler, dijital varlıklar ve Web3 ile ilgili önemli adımlar atacak.

Socios.com’un sahibi ve teknoloji sağlayıcısı Chiliz; Barça Studios’a 100 milyon dolarlık bir yatırım yaptı ve bu yatırım ile dijital içerik üretim ve dağıtımı konularında Barça Studios’a yüzde 24,5 hisse ile ortak oldu.

Daha fazla Barcelona haberi için buraya bakabilirsiniz.

Barcelona İsmini, Chiliz Tecrübesini Sunuyor

Barça Studios; kulübün NFT’ler ve metaverse projeleri üretmesine liderlik ediyor. Daha genel anlamıyla Barça Studios, FC Barcelona’nın dijital stratejilerini yürütüyor ve global çapta partnerlikler sağlayarak kulübe önemli katkılar sağlıyor. Yeni kurulan partnerlik ile birlikte, kulüp taraftarlarının dijital ürünlere ulaşması ve sürdürülebilir gelir programlarına katılımları sağlanacak.

Socios.com’un blok zinciri ekosisteminde var olan önemli tecrübesi, Barça Studios’un erişimine açılacak ve global çaptaki Barcelona taraftarlarının dijital etkinliklere katılımının önü açılacak. BAR token, Barça Studios ve Chiliz’in ortak noktası olacak ve partnerlik ile FC Barcelona ekosisteminde yenilikçi Web3 projeleri yaratılacak.

Kurulan bu partnerliğin geçmişi de var. Socios.com ile FC Barcelona arasında Şubat 2022 tarihinde BAR tokenın kullanımı için bir anlaşma yapılmıştı. O günden sonra 39 milyon dolar değerindeki BAR token taraftarlara satıldı. Bu dijital varlıklar ile taraftarlar; VIP biletler edinmek veya Camp Nou’da futbol maçı yapmak gibi fırsatlara erişebiliyorlar.

İlginizi çekebilir: FC Barcelona Taraftar Token’ları İlk Günden Rekor Kırdı!

Socios.com Önemli İşler Yapıyor

Socios.com 2019 yılından bu yana La Liga’ya ve İspanya futboluna yatırım yapmaya devam ediyor. Platform şu anda 6 adet La Liga takımı ile partnerlik kurmuş durumda. Socios.com güvenilir bir platform ve global çapta 160’dan fazla kulübün taraftarları tarafından kullanılıyor.

Taraftar etkileşimlerini artırmayı hedefleyen Socios.com; NBA, NFL ve Formula 1 gibi liglere de uzanarak Web3 hizmetleri sağlıyor.

İlginizi çekebilir: Los Angeles Lakers, Socios ile Ortaklık Kurdu!

Son yapılan 100 milyon dolarlık yatırım ise Socios.com’un belki de en önemli adımı. Bu adımla Barça Studios yalnızca platformdan değil, Chiliz teknolojisi ve know-how’ından da yararlanacak.

Partnerliğin kullanılacağı altyapı; Chiliz Chain 2.0 olacak. Bu blok zinciri, özellikle spor ve eğlence için yaratılmış ilk blok zinciri. Chiliz; markaların kendi NFT’lerini mint edebilmelerine ve fan tokenlarını üretebilmelerine olanak sağlıyor. Ayrıca partnerler DeFi ürünleri geliştirebilir, play-to-earn oyunları yaratabilirler. Chiliz Chain 2.0’ın lansmanı; 2022 yılının son çeyreğinde olacak.

Daha fazla Web3 haberi için: Web3 Haberleri

Daha fazla Blockchain haberi için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version