Muhabbit

FCA Başkanı: Kripto Para Şirketleri, Kara Para Aklama Merkezi Haline Geldi!

FCA Başkanı Alder, kripto para alanına daha fazla odaklanılması gerektiğini belirterek, borsaların kara para aklamanın gerçekleştiği bir alan haline geldiğini söyledi.

Financial Times tarafından yayımlanan bir haberde, İngiltere Finansal Yürütme Otoritesi Başkanı Ashley Alder’in, kripto para borsalarına yönelik sert söylemlerde bulunduğu belirtildi.

Kısa süre önce düzenlenen Hazine seçim komitesinde konuşan Alder, kripto para sektörünün acil olarak düzenlemeler kapsamına alınması gerektiğini dile getirdi. Bu alana daha fazla odaklanılması gerektiğini belirten Alder, borsaların kara para aklamanın gerçekleştiği bir alan haline geldiğini söyledi.

Hatırlanacağı üzere bu yılın başlarında düzenlenen bir bankacılık zirvesinde konuşan FCA CEO’su Nikhil Rath, FCA tarafından düzenlenen kara para aklamayı önleme testlerine katılan şirketlerin %85’inin elendiğini açıklamıştı.

İşte bu duruma da atıfta bulunan Alder, düzenleme gerekliliğini bir kere daha vurguladı. Bu kapsamda da Alder, düzenlemelerin, tüketicileri korumaya yönelik olacağını, yabancı satıcılara sınırlamalar getireceğini ve şirketlere bazı cezai yükümlülükler getireceğini belirtti.

FCA: Kripto Paralar İle Yapılan Dolandırıcılık Faaliyetleri Rekor Kırdı

İngiltere mali düzenleyicisi tarafından yayımlanan bir rapora göre, kripto paralar, geçtiğimiz yıl dolandırıcılık faaliyetlerinde diğer finans sektörlerini geçerek rekor kırdı.

Düzenleyici tarafından yıllık olarak yayımlanan rapora göre, 1 Nisan 2021 ile 31 Mart 2022 tarihleri arasındaki dönemde, kuruma 8.568 adet şüpheli kripto dolandırıcılığı faaliyeti bildirildi. Yapılan bu bildirim sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık %36’lık bir artışa denk geliyor.

Kurum tarafından açıklanan raporun, FCA’nın, tüketicileri kripto paralara yapılacak yatırımlarda risklere karşı uyaran “ScamSmart” programının bir parçası olduğu belirtildi. Bilindiği üzere FCA, kripto paraların riskleri konusunda ara ara rapor yayımlıyor. Hatta FCA raporlarında, kripto para yatırımcılarının tüm paralarını kaybetmeye hazır olması gerektiğini sürekli vurguluyor.

Tüm bu gelişmeler sonrasında ise FCA’nın, yetkilendirme konusunda daha sert tutum sergileyeceği belirtiliyor. Hatta bu durumun, bazı kripto para şirketlerinin başvurularını geri çekmesine ve bunun yerine AB’ye yönelmesine neden olacağı belirtiliyor.

Düzenleyici Onayı Bekleyen Finans Şirketleri de Sıkıntı Yaşayacak

Bunların yanında düzenleyici kurum tarafından yayımlanan raporda, İngiltere’de işletme onayı almayı zor bulanların yalnızca kripto para şirketleri olmadığı görülüyor. Çünkü rapora göre, 2021 yılından 2022 yılına kadar, tüketici yatırım pazarına katılmak isteyen finans firmalarının genel olarak beşte birinin başvurularını geri çektiği görülüyor.  

FCA’nın piyasalardan sorumlu direktörü Sarah Pritchard, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Yüksek standartlar belirlemek ve sorunlu firmaları çökertmek için hızlı hareket etmek, İngiltere finansal hizmetlerinin bütünlüğünü ve büyümesini destekleyecek. Ayrıca pazar ve tüketici güveninin sağlanmasına yardımcı olacak.”  

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version