Muhabbit

FCA, Düzenlemeler Konusunda, Kripto Para Şirketleri İle Birlikte Çalışmak İstiyor!

İngiltere’nin Finansal Yürütme Otoritesi (FCA), kripto para sektörü için düzenleyici bir çerçeve geliştirmek üzere, sektör içindeki şirketlerle birlikte çalışmak istiyor.

İngiltere’nin Finansal Yürütme Otoritesi (FCA), kripto para sektörü için düzenleyici bir çerçeve geliştirmek üzere, sektör içindeki şirketlerle birlikte çalışmak istiyor.

Konu ile ilgili olarak kısa süre önce, Londra’daki City Week konferansında açıklama yapan FCA İcra Direktörü Sarah Pritchard, kripto para düzenlemeleri konusunda iş birliği yapmak istediklerini belirterek şunları söyledi.

“Kripto varlıklar için gelecekteki düzenleyici rejimi doğru bir şekilde aldığımızdan emin olmak için endüstrinin girdilerini istiyoruz. Kripto paralar konusunda, kurallarımızı ve düzenlemelerimizi; pazarlara, tüketicilere ve firmalara fayda sağlayacak şekilde şekillendirmek için birlikte çalışalım. Sektöre, etkili erken katılım, herkese fayda sağlayan düzenlemeleri destekler ve yönetmelikler yürürlüğe girdiğinde firmaların hazırlıklı olmasına yardımcı olur.”

Kurumun Önceliği, Kara Para Aklamayı Önleme Olacak

Pritchard, FCA’nın sorumluluklarının İngiltere’de faaliyet gösteren kripto para firmalarının Kara Para Aklamayı Önleme (AML) ve Terör Finansmanıyla Mücadele (CTF) mevzuatına uymasını sağlamakla sınırlı olduğunu belirtti.

“Hükümet yasa çıkardığında kripto paraları düzenlemek için daha fazla yetkiye sahip olacağız.”

Bunların yanında Pritchard, atılacak somut adımın, kripto para promosyonları ve yüksek riskli yatırımların reklamı için mevzuat şeklinde geleceğinden bahsetti. Bilindiği üzere ülkedeki mevcut reklamcılık kuralları, kuralları ihlal eden şirketler için ağır cezalar içeriyor.

“Hükümet yasa çıkardığında bu bizim sorumluluğumuza girecek ve firmaların değişiklikleri uygulamak için dört ayı olacak. Yönetmelikler yasa çıktıktan sonra yayınlanacak.”

Son olarak Pritchard, FCA’nın kripto paraları düzenleme önerileri konusunda hükümetle yakın bir şekilde çalıştığını da dile getirdi.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version