Muhabbit

FCA, Kripto Para Borsalarının Kayıt Tarihini Tekrar Uzattı!

Yeni kayıt için son tarihin 31 Mart 2022 olarak değiştirildiği açıklandı.

FCA

FCA

İngiltere’nin Mali Davranış Otoritesi (FCA), ülkedeki mevcut kripto para işletmeleri için son kayıt tarihini bir kez daha uzattı. FCA tarafından 3 Haziran tarihinde yapılan açıklamada, yeni kayıt için son tarihin 31 Mart 2022 olduğunu duyurdu.

Bilindiği üzere FCA, kaydolmak için başvuran mevcut kripto para firmalarının ticarete devam etmesine izin vereceğini açıklamıştı. Bu kapsamda kripto para borsalarının kayıt edilmesi için geçen Aralık ayında geçici bir kayıt sistemi kuruldu. O zaman kayıt işlemleri için belirlenen son tarih 10 Ocak 2021 olarak belirlenmişti. Ardından 9 Temmuz olarak değiştirilen bu tarihin daha da ileri bir tarihe alındığı görülüyor.

FCA açıklamasında, birçok başvurunun hala incelenmeyi beklediği için son tarihi iki kez uzatmak zorunda kaldığını belirtti. FCA’ya göre, “benzeri görülmemiş sayıda” firma da kara para aklama düzenlemeleri kapsamında gerekli standartları karşılamadıkları için başvurularını geri çekiyor.

Borsalar Gerekli Koşulları Sağlamıyor

Geçen hafta UK Hazine yetkilisi John Glen yaptığı açıklamada, bugüne kadar değerlendirilen firmaların %90‘ından fazlasının FCA müdahalesinin ardından başvurularını geri çektiklerini belirtmişti. Glen’e göre, birçok kripto para şirketi kara para aklamayla mücadele süreçlerini uygulamak için doğru insanları işe alma da başarısız oldu.

Glen, geçen hafta hala kayıt bekleyen 167 kripto para firması olduğunu belirterek, başvuruları tam bir değerlendirme bekleyen ise 77 yeni kripto para girişimi olduğunu açıkladı. Bunun yanında bugüne kadar, İngiltere’de yalnızca beş kripto para firmasının kayıtlı olduğu söylendi. Bunların Ziglu, Archax, Digivault ve iki Gemini kuruluşu olduğu açıklandı. 

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version