Muhabbit

FCA: Kripto Para Yatırımlarında Artış Var!

Yapılan araştırmada ülkede, kripto paraların tanınma oranının arttığı belirtiliyor.

ingiltere kripto para

ingiltere kripto para muhabbit

İngiltere’nin Mali Davranış Otoritesi (FCA), ülkedeki kripto para sahibi yetişkin sayısında istikrarlı bir artış olduğunu ortaya koyan yeni bir araştırma yayımladı.

Araştırma, İngiltere’deki 2,3 milyon yetişkinin 1,9 milyondan fazlasının, geçtiğimiz yıl kripto para sahibi olduğunu açıklıyor. Bununla paralel olarak kripto paralara olan farkındalığın da istikrarlı bir şekilde arttığı belirtiliyor. Bu kapsamda, geçen yıl yetişkinlerin %73 olan farkındalık oranı bu yıl %78’e yükselmiş durumda.

FCA ayrıca, sektöre yatırım yapanların yarısından fazlasının olumlu bir deneyime sahip olduklarını ve tekrar yatırım yapacaklarını söylemesiyle kriptoya olan ilginin arttığını tespit etti. Bu durumda, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin son 12 aydaki performansının etkili olduğu belirtiliyor. FCA araştırması, katılımcıların %71’inin listede yer alan kripto para biriminin tanımını doğru bir şekilde tanımlayabildiğini gösteriyor.

Düzenleyiciler Endişeli

Ancak bu konuda endişelerini dile getiren FCA, birçok kripto para projesinin düzenlenmemiş olduğunu vurguluyor. Yatırımcıların bir şeyler ters gittiğinde, bu durumdan etkilenen kişilerin destek almak için Finansal Ombudsman Hizmetine (FSCS) erişiminin olası olmadığını belirtiyor.

FCA’nın Tüketiciler ve Rekabet Direktörü Sheldon Mills, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Tüketiciler bu tür ürünlere yatırım yaparlarsa, tüm paralarını kaybetmeye hazır olmalılar.”

Bilindiği üzere FCA, geçtiğimiz yıl boyunca, daha riskli kripto para ticareti biçimlerine tüketici erişimini kısıtlamak için çeşitli önlemler aldı. Ayrıca bu yılın Ocak ayında, düzenleyici, perakende yatırımcılara kripto türev ürünlerinin satışını yasakladı ve böylece tüketicilerin 53 milyon sterlin (74 milyon $) civarında zarardan kurtarıldığı belirtildi.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version