Muhabbit

FCA, Yatırımcıları Uyardı! Risk Büyük, Dikkatli Olun!

Birleşik Krallık’ın düzenleyici birimi Finansal Davranış Otoritesi (FCA), bir kripto para raporu yayımladı.

ingiltere kripto para

ingiltere kripto para muhabbit

Birleşik Krallık’ın düzenleyici birimi Finansal Davranış Otoritesi (FCA), bir kripto para raporu yayımladı.

Anket yoluyla yapılan araştırmanın raporunda kripto para birimlerine olan ilginin oldukça artış gösterdiği gözlendi. Araştırma raporunda ayrıca bu ilgi artışıyla birlikte gelen riskler de ele alınmış durumda.

FCA, İngiltere’de yaşayan 2,3 milyon yetişkinin şu anda lider kripto para birimi Bitcoin başta olmak üzere bir kripto varlık sahibi olduğunu tahmin ediyor.

Ankete katılan kripto para yatırımcılarının yaklaşık %14’ünün kripto para almak için yakınlarından borç aldığı belirtiliyor. Bu veriyi inceleyen analistlerin durumu “korkunç” olarak nitelendirdiği belirtiliyor.

FCA: Tüm Paranızı Kaybetmeye Hazır Olun!

Düzenleyici birim FCA, geçtiğimiz yıl yatırımcıların %47’sinin, ki bu da yaklaşık yarısı demek oluyor, kripto varlıklardaki hisselerini bir kumar olarak değerlendirdiğini açıkladı. Bununla birlikte, bu oranın şimdi %38’e düştüğünü belirtti.

Özellikle son dönemde gerçekleşen fiyat dalgalanmalarının yeni yatırımcıları çektiği düşünülüyor. Bununla birlikte şu anda herhangi bir kripto varlığı olan yatırımcıların da, daha fazlasını almayı düşündüğü belirtiliyor.

FCA, kripto varlık alımı yapmak isteyen yatırımcıları uyardı. Kripto varlıkların herhangi bir düzenlemeye tabi olmadığını belirten FCA, bir sorun veyahut dolandırıcılık söz konusu olduğunda güvenlik ağlarının bu kapsamda olmadığını ekledi.

“Tüketiciler bu tür ürünlere yatırım yapmaları hâlinde, tüm paralarını kaybetmeye hazır olmalı.”

FCA Sheldon mılls


Düzenlenmiş yatırım araçlarından farklı olarak, yatırımcılar yanlış kripto varlık satarlarsa veyahut hizmet sağlayıcı iflas ederse, Finansal Ombudsman Hizmeti veyahut Finansal Hizmetler Tazminat Programı’ndan destek alamazlar.

“Kripto varlık yatırımcılarının %14’ünün yatırım yapmak için borçlanmış olması gerçekten ürkütücü. Kripto varlıkların yüksek oynaklığı ve uzun vadedeki belirsizliği, varlıklarının silinebileceği ve borçlulara borçlarından başka bir hatıra olarak bırakılamayacağı anlamına geliyor.”

AJ Bell’in finansal analisti Laıth Khalaf


AJ Bell’in finansal analisti Laith Khalaf, rapordaki rakamlara dikkat çekerek karanlık bir tarafı olduğunu, düzenlenmemiş olduğunu ve bunların da yaygın tüketici zararı potansiyelini yükselttiğini dile getirdi.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version