Muhabbit

FDIC, Bankaların Kripto Paralarla Alakalı Planlarını Açıklamasını İstiyor!

ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), binlerce bankayı denetleyen bir kurum olarak biliniyor.

FDIC

FDIC

ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), denetlediği binlerce bankanın ve diğer finans kurumlarının mevcut ve gelecekteki kripto paralarla alakalı faaliyetlerini açıklamalarını istedi.

Bankalar, Kripto Para Planlarını FDIC’e Açıklayacak!

ABD finans sisteminde istikrarı korumak için Kongre tarafından oluşturulan Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), 7 Nisan 2022 Perşembe günü şu şekilde bir duyuru paylaştı:

FDIC, kripto paralarla ilgili faaliyetlerde bulunmayı düşünen ve FDIC tarafından denetlenen tüm kurumların niyetlerini FDIC’e bildirmeleri gerekiyor. FDIC, risklerle ilgili olarak farklı kurumlarla iletişim kurmasını sağlayacak tüm bilgileri talep ediyor.

FDIC, ABD’deki birçok mevduat kurumlarına sigorta hizmeti verdiğini söyleyebiliriz. Bununla birlikte FDIC, merkez bankasının sistemine dahil olmayan ve devlet tarafından kiralanan bankalar için birincil federal denetleyicidir.

31 Aralık 2021 itibariyle FDIC, 3.122 adet kurumu denetledi ve 4.839 adet kurumu sigorta hizmeti verdi. Paylaşılan verilere göre, FDIC tarafından denetlenen kurumların yaklaşık olarak %80’i bankadır.

Kripto paralarla ilgili faaliyetlerde bulunan ve FDIC tarafından denetlenen herhangi bir kurum, bu durumu hızlı bir şekilde FDIC’e bildirmelidir.

Denetlenen kuruluşlara yaptığı duyuruda FDIC, kripto paralarla ilgili çeşitli risk değerlendirmeleri yaptı. Anahtar kelimeler olarak; güvenlik, sağlamlık, finansal istikrar ve tüketici haklarının korunmasını ele aldı.

FDIC duyurusunu şu şekilde bitirdi:

Kripto paralarla ilgili işlemler, finansal istikrarı bozabilir ve yatırımcının korunması zor olabilir.

FDIC Düzenleme Gelmesini İstiyor

FDIC, kurumların kripto para ve diğer ilgili faaliyetleri güvenli bir şekilde yürütme konusunda yüksek düzeyde sorumluluk göstermesi gerektiğini belirtiyor. 

Bilindiği üzere FDIC, geçtiğimiz yıl ABD Para Birimi Denetleyici Ofisi (OCC) ile yürütülen bir çalışamaya dahil oldu ve kasım ayına gelindiğinde, çalışmaya dair her şeyi raporladı.

Özetle, raporda FDIC, bankaların bankacılık işlemlerinde ne tür kripto para faaliyetlerine izin verildiğini bilmeleri için net düzenlemeler sağlayacağını söylüyor. Ayrıca, bunun oluşması için bazı alanlarda daha net yönergelerin sağlanacağını da belirtiyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version