Muhabbit

FDIC Başkan Vekili: “Stablecoinlere Yönelik Bazı Kısıtlamalar Getirilmeli”

Yetkili, stablecoinlerin sadece yetkililer tarafından izin verilen blok zincirlerle sınırlandırılmasını istedi.

FDIC

FDIC

ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumunun (FDIC) Başkan Vekili Martin Gruenberg, yaptığı bir açıklama ile stablecoin ihracına yönelik daha fazla kısıtlama getirilmesi çağrısında bulundu.

Bunun yanında Gruenberg, düzenleyici kurumun genel olarak stablecoinlerin sadece yetkililer tarafından izin verilen blok zincirlerle sınırlandırılmasını istediğini belirtti.

Kısa süre önce, Washington merkezli düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsü’nde düzenlenen bir konferansta konuşan Gruenberg şu ifadelere yer verdi:

“Ödemeler için kullanılan stablecoinler, sağlam bir yönetişim ve uyumluluk mekanizmalarına sahip izinli defter sistemlerinde işlem görseydi daha güvenli olurdu. Stablecoin ödeme faaliyetlerine katılan tüm tarafları tanıma yeteneği, birçok alanda bizlere fayda sağlayacaktır. Bunlar arasında: Kara para aklama ile mücadele ve terörizmin finansmanı ile mücadele düzenlemelerine uyumu sağlamak yer alıyor.”

Açıklama Tepkilere Yol Açabilir

Düzenleyici kurum tarafından yapılan bu açıklamanın, kripto para endüstrisindeki çeşitli şirketlerden ve projelerden tepki alabileceği belirtiliyor.

FDIC Başkan Vekili ayrıca, FDIC’nin sektördeki en büyük isimlerden bazılarıyla gündeme getirdiği bir sorundan da bahsetti. Bunun yanında Gruenberg, belirli bir kripto varlık ürünü için federal mevduat sigortasının yasayı ihlal ettiği konusunda kullanıcılara bazı uyarılarda da bulundu.

“Denetlenen bankalarımızla, yaptıkları kripto varlıkla ilgili faaliyetlerin güvenli ve sağlam bir şekilde olmasını istiyoruz. Bunun için mevcut yasa ve yönetmeliklere uygun olarak yürütülebilecek izin verilebilir bankacılık faaliyetleri olmasını sağlamak üzere çalışmaya devam edeceğiz.”

FDIC Bankalara Da Düzenleme Gelmesini İstiyor

FDIC, kurumların kripto para ve diğer ilgili faaliyetleri güvenli bir şekilde yürütme konusunda yüksek düzeyde sorumluluk göstermesi gerektiğini belirtiyor. 

Bilindiği üzere FDIC, geçtiğimiz yıl ABD Para Birimi Denetleyici Ofisi (OCC) ile yürütülen bir çalışamaya dahil oldu ve kasım ayına gelindiğinde, çalışmaya dair her şeyi raporladı.

Yayımladığı bir raporda FDIC, bankaların bankacılık işlemlerinde ne tür kripto para faaliyetlerine izin verildiğini bilmeleri için net düzenlemeler sağlayacağını söylüyor. Ayrıca, bunun oluşması için bazı alanlarda daha net yönergelerin sağlanacağını da belirtiyor.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için hesabımızı takip edebilirsiniz: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version