Muhabbit

FDIC, SVB ve Signature Bank İle İlgili Açıklama Yaptı!

FDIC, Silicon Valley Bank ve Signature Bank’i satın almakla ilgilenen bankalardan, 17 Mart 2023 tarihine kadar teklif vermelerini istedi.

Yeni Boyut- fdic

Yeni Boyut- fdic

Amerika Birleşik Devletleri Federal Mevduat Sigorta Komisyonu (FDIC), piyasada son günlerde yaşanan banka çöküşleri ile ilgili açıklamada bulundu. FDIC, Silicon Valley Bank ve Signature Bank gibi dev isimlerin iflasından sonra, bu bankaları satın almakla ilgilenen bankaların, tekliflerini 17 mart tarihine kadar tekliflerini iletmesini istedi.

Belirtilen bankaların alıcılarının mevcut bir banka sözleşmesine sahip bankalar olmasını isteyen FDIC, önceliğin geleneksel şirketlerde olacağını belirtti. Geleneksel şirketlerden gelen tekliflerin yetersiz görülmesi halinde ise bu bankaların bir kısmı için özel şirket tekliflerinin de değerlendirileceği belirtildi.

Bilindiği üzere New York merkezli Signature Bank, ABD devleti nezdinde kripto para dostu bir banka olarak görülüyor. Çünkü bankanın, Coinbase, Paxos Trust, Bitgo ve Celsius dahil olmak üzere kripto endüstrisinde birçok ortaklığı bulunuyordu.

Kısa süre önce Signature Bank’ı devralan ve FDIC’yi alıcı olarak atayan düzenleyiciler, mudileri korumak için bankanın tüm mevduatlarını ve varlıklarının çoğunu, Signature Bridge Bank’a devretti. Bu konu hakkında açıklama yapan, ABD Temsilciler Meclisi’nin eski üyesi Barney Frank, New York düzenleyicilerinin, iflası olmamasına rağmen Signature Bank’ı kapattığını dile getirdi. Atılan bu adımın ise kripto para karşıtı mesaj vermek üzere yapıldığını dile getirdi.

Kripto Paraların Geleceği Merak Ediliyor

Hatırlanacağı üzere FDIC daha önce, bankalara, yasa veya düzenlemenin izin verdiği ölçüde, herhangi bir belirli sınıf veya türdeki işlem hizmetlerine izin veriyordu.

Ancak yaşanan son gelişmeler ve FDIC’nin Signature Bank’ı alacak kurumun kripto para işinden vazgeçmesini istemesi üzerine çıkan yorumlar, düzenleyicinin kripto paralara yönelik görüşünün değiştiği algısı oluşturmuş durumda.

Hatta yapılan bazı açıklamalar, atılan bu adımların ABD’deki kripto para endüstrisinin geleceği üzerinde etkilerinin olabileceği yönünde oldu.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version