Muhabbit

Fed CBDC Raporunu Bu Hafta Yayımlayacak!

Fed’in CBDC raporu merakla bekleniyor!

fed muhabbit

fed muhabbit

Amerika Birleşik Devletleri Federal Rezervi’n (Fed) bu hafta içerisinde, bir merkez bankası dijital para birimini (CBDC) piyasaya sürmenin olumlu ve olumsuz yanlarını incelemeye aldığı raporu yayımlaması bekleniyor.

Wall Street Journal’ın bugün (4 Ekim 2021) yayımladığı habere göre Fed yetkilileri, kısa bir süre içerisinde merkez bankası dijital para birimleriyle ilgili kamuoyunun yorumunu da isteyen bir makale yayımlamayı düşünüyor.

Bir merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) Amerika’ya sunabileceği avantajlar ve dezavantajlar konusunda Fed yetkilileri içerisinde belirgin bir görüş farklılığı olduğu bilinmekte. Bu nedenle merkez bankası dijital para birimi çıkartma gibi bir kararın ivedilikle alınması beklenmiyordu.

Raporun Eylül Ayında Çıkması Bekleniyordu

Uzun bir süredir Fed tarafından dijital para birimleri ile alakalı bir raporun yayımlanması bekleniyordu. Yılın ikinci yarısındaki duyumlar, beklenen raporun Eylül ayında geleceği yönündeydi.

Bununla birlikte Fed Başkanı Jerome Powell 22 Eylül tarihinde yaptığı açıklamada, merkez bankası dijital para birimleri hakkındaki bir raporun çok yakın zamanda geleceğini vurgulamıştı. Ayrıca Powell, bir CBDC çıkartma kararının, herhangi bir riskten ve işin maliyetinden çok daha ağır basan açık ve somut avantajları olursa alınacağını ekledi.

Geçtiğimiz hafta Fed Başkanı Jerome Powell, kripto para birimlerini yasaklamayı düşünmediklerini ifade etmişti. Bununla birlikte Powell, Senato Bankacılık Komitesi oturumu sırasında dijital doların gelişimine “kritik çalışma” olarak atıfta bulunmuş, devam etmek için Kongre’den konu ile alakalı mevzuat gerekeceğini de sözlerine eklemişti.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version