Muhabbit

Fed & Powell da geçti artık işimize bakalım!

Eralp Büyükaslan, son fed faiz kararını ve piyasaları değerlendiriyor.

3 Mayıs tarihli FOMC toplantısından piyasaların beklediği gibi 25 baz puan faiz kararı çıktı. Zaten toplantılara 1 hafta kala CME Fed Watchtool’daki beklenti oranı Fed’in kararı ile neredeyse her zaman örtüşüyor ve bu sebeple faiz kararı hiç kimse için sürpriz olmadı.


Ancak ayı piyasası dinamikleri kendini ciddi ciddi hissettirmeye başladığından beri her toplantı sonrasında irrasyonel piyasa beklentilerini yatıştırmaya çalışan bir Powell portresi görüyorduk. Bu sebepledir ki Powell’ın açıklamalarını zaten malum olan faiz kararından daha fazla önemsemeye başlamıştık.

Powell hatırlayabildiğim kadarıyla hemen hemen 1 yıldır her toplantı sonrası büyük oranda aynı şeyleri söylüyor. Nedir bunlar?

Bu klişeler dışında ‘faizde tepe noktasının burası olduğunu kesin şekilde söyleyemem’ ifadesi piyasalarda tedirginlik yarattı. Aslında bunu da uzun zamandır farklı farklı vesilelerle söylüyordu ama hem geçen yıldan gelen ‘mayıs sonrası artık faizler zirve seviyesine ulaşır’ beklentisi hem de iflas eden bankalar gerçeği bu toplantıda en azından ‘artık faizde zirvedeyiz’ söylemi beklentisini artırmıştı.

Bu gelişmeler doğrultusundaki piyasa beklentilerimi bu videoda anlatmaya çalıştım. Umarım beğenirsiniz.


Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version