Muhabbit

Fed, Stablecoinler Raporunu Yayımladı! Raporda Neler Var?

Kripto para piyasasında hareketli dönemlerin içerisindeyken Fed tarafından yeni bir rapor yayımlandı.

Almonty Industries Fed

FED-Enflasyon-Muhabbit

Kripto para piyasasında hareketli dönemlerin içerisindeyken Fed tarafından yeni bir rapor yayımlandı. Geçtiğimiz hafta 50 baz puanlık faiz artırımıyla ABD dolarına talebin artmasını sağlayan Fed, bu kez stablecoinlere ilişkin önemli bir rapor yayımladı.

9 Mayıs 2022 Pazartesi Akşamı Kripto Para Piyasalarında Büyük Düşüş Yaşandı!

kripto paralar

Bildiğiniz üzere dün gece (9 Mayıs 2022) kripto para piyasalarında büyük çaplı bir düşüş yaşandı. Yaşanan düşüşlerle birlikte, Luna Foundation’ın $UST endeksini korumak adına rezervinde tuttuğu tüm BTC’lerini sattığı iddiası ise kamuoyunda büyük yankı uyandırmayı başardı. Kripto para yatırımcılarının oldukça endişeli olduğu bu gecede, algoritmik stablecoin olan UST’nin 0,6 dolarları görmesi ise panik durumunu bir hayli artırdı.

Fed’in stablecoinlere ilişkin raporu da UST’nin 0,6 dolar seviyelerine inmesinden kısa bir süre sonra yayımlandı. Fed’in stablecoinlere ilişkin raporda ise stablecoinlerin para piyasası fonlarında, tahvillerinde ve fonlamasında büyük riskler içerdiğinin altı çizildi. Raporun detayında ise şu ifadeler yer aldı:

“Bazı para piyasası fonları (MMF’ler) ve stablecoinler yatırım açısından önemli riskeler barındırmaya devam ediyor. Yerel bankalardaki fonlama riskler diğer seçeneklere göre düşük fakat bazı para piyasası fonlarında, tahvil fonlarında ve stablecoinlerde yapısal belirsizlikler devam ediyor.”

Fed

Peki siz FED’in yeni raporu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version