Muhabbit

Fidelity Açıkladı: Yatırımlarınızın Yüzde 5’i İle Bitcoin Alın!

Fidelity, yatırımcıların portföylerinde Bitcoin’e yer vermelerini önerdi.

Varlık hizmetleri yönetimi devi Fidelity, Bitcoin’in henüz tam potansiyelini açığa çıkarmadığını ve yatırımcıların BTC’nin mevcut büyümesinden yararlanmasını ve yatırım portföylerini BTC ile çeşitlendirmeyi düşünmesini önerdi.

Fidelity Dijital Varlıklar bölümü tarafında yapılan bir açıklamaya göre Bitcoin piyasasının yapmış olduğu hareketler, altın veya hisse senedi gibi diğer varlıkların hareketlerinden farklılık göstermektedir. Ana akım kripto para birimi Bitcoin, piyasa değerine göre en büyük dijital para birimidir ve yatırımcılarının zamanla büyük kazançlar elde etmesini sağlamıştır.

Bitcoin ile ilgili yayımladığı bir yatırım tezi raporu aracılığıyla Fidelity Digital Assets, Bitcoin’in diğer dijital varlıklarla düşük bir korelasyona sahip olduğunu açıkladı.

Finansal hizmetler devi Fidelity, Bitcoin’in hareketinin ve gücünün diğer varlıklardan ayrıştığı için, yatırımcıların yatırım portföylerinin % 5’ini Bitcoin’e tahsis etmelerinin akıllıca bir seçim olacağını öne sürdü.

Fidelity’nin raporu, Bitcoin’in ekonomik dalgalanmalara rağmen piyasalardaki olumsuz verilerden, dış sosyal ve ekonomik koşullardan çok fazla etkilenmediğini ortaya koymaktadır. Bu durumunda, Bitcoin’in neden çekici bir alternatif yatırım aracı olduğunun kanıtı olarak görülmesi gerektiği açıklandı.

Konu ile ilgili olarak Fidelity Araştırma direktörü Ria Bhutoria şu açıklamaları yaptı:

“Bitcoin, temelde diğer varlıkların önümüzdeki aylarda ve yıllarda karşılaşacağı uzun süreli ekonomik rüzgârlara daha az maruz kalıyor. Çok yönlü anlatımları ve kalıcı perakendenin ve artan kurumsal duyarlılığın ilginç etkisiyle birleştiğinde, bir yatırımcının portföy araç setine potansiyel olarak yararlı ve ilişkisiz bir katkı olabilir.”

Buna ek olarak, Fidelity Digital Assets, Bitcoin’in likidite , erişilebilirlik ve düşük ücretler gibi diğer avantajlarını da değerlendiren şirket, çoğu alternatif yatırım paketinin, finansal portföy yöneticileri tarafından kazanılan bir komisyon ücretiyle birlikte geldiğinden, yatırımcılar tarafından elde edilen parasal kazançların bazen daha düşük olabileceğini dile getirdi. 

Son olarak Fidelity tarafından yapılan açıklamaya göre Bitcoin ile ilişkili tek işlem ücretinin, kripto ticaretinin gerçek maliyeti ve varlıkları saklama maliyeti olduğunu ve bu durumunda onun finansal portföylerini çeşitlendirmek isteyen yatırımcılar için harika bir alternatif haline geldiği belirtildi.

Fidelity Hakkında

Varlık yönetimi devi Fidelity toplamda 3.3 trilyon dolarlık bir varlığı yönetiyor. Yakın zamanda kripto para alanında da hizmet vermeye başlayan şirket aynı zamanda Bitcoin madenciliği de yapmaktadır.

Daha Fazla Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version