Muhabbit

Fidelity International, Avrupa’da ilk Bitcoin ETP’sini Listeliyor!

Şirketin merkezi Londra’da ve yönetimi altında 812,8 milyar dolarlık oldukça yüklü bir müşteri varlığı bulunuyor.

Fidelity International, Frankfurt’taki Deutsche Börse ve Zürih’teki SIX Swiss Exchange‘de Bitcoin borsasında işlem gören ilk ürününü (ETP) listelediğini duyurdu.

Fidelity International ETP, Avrupa’daki profesyonel ve kurumsal müşterilerin kullanımına sunuluyor ve FBTC kodu altında listeleniyor.

Fidelity

Fidelity International 15.02.2022 Salı günü yaptığı duyuruda, ETP listelerinin artık Deutsche Börse Xetra‘da olduğunu ve önümüzdeki haftalarda ise SIX Swiss Exchange‘de satışa sunulmasının beklendiğini söyledi. ETP fiyatının ise oldukça uygun olduğu ve yüzde 0,75’lik bir ücret ile piyasaya sürüldüğü belirtildi.

Fidelity International Avrupa genel müdürü Christian Staub konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Bu teknoloji daha fazla benimsendikçe müşterilerimiz de haklı olarak bu trendden yararlanmanın en verimli yöntemini araştırıyor. FBTC ile müşterilerimize hem kurumsal hem de pazarda bilinen, basit ve güvenli bir kalitede çözüm sunuyoruz.

Fidelity International Hakkında

Fidelity International bilindiği gibi bağımsız bir yatırım firmasıdır. İlk olarak 1969 yılında, 4 trilyon doların üzerinde varlığı yöneten Boston merkezli finansal hizmetler devi Fidelity Investmentsın yan kuruluşu olarak hizmete açıldı ve daha sonra 1980’de ana şirketten ayrıldı.

Şirketin merkezi Londra’da ve yönetimi altında 812,8 milyar dolarlık oldukça yüklü bir müşteri varlığı bulunuyor.

Kısa süre önce yapılan bir ankette kurumsal katılımcıların yüzde 70’inin kripto paralarla ilgilendiği ve yatırım yapmayı düşündüğünü belirten şirket ardından FBTC’yi başlattı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version