Muhabbit

Fidelity Raporu: Bitcoin, Üstün Bir Para Biçimi!

Bir teknolojik atılım olarak Bitcoin, aslında üstün bir ödeme sistemi olarak değil, üstün bir para biçimi olarak sunuldu.

Fidelity digital assets

Varlık yöneticisi Fidelity Digital Assets, resmi blog sayfasında 31.01.2022’de Bitcoin ile ilgili bir rapor yayımladı. Rapora göre, Bitcoin’in neden geleneksel para kavramına göre daha üstün olduğu açıklandı.

Fidelity raporu, dijital varlık ekosisteminin geleceğini ele alıyor ve Bitcoin’i kendi kulvarında da muadilleriyle karşılaştırıyor.

Fidelity: ‘Önce Bitcoin’

Fidelity Investments‘ın yan kuruluşu olan Fidelity Digital Assets; yayımladığı rapora, “Önce Bitcoin: Yatırımcıların neden Bitcoin’i diğer dijital varlıklardan ayrı olarak düşünmeleri gerekiyor diyerek giriş yaptı.

Kripto para birimleri bir arada.

Binlerce Dijital Varlık Var, Neden Bitcoin?

Rapor, yatırımcıların herhangi bir dijital varlığa yatırım yapmak istediklerinde hangisine yatırım yapacakları konusunda kararsızlık yaşayabileceklerine dikkat çekti. Elbette Bitcoin içlerinde en çok tanınan ve ilk çıkan dijital varlık fakat ekosistemde binlerce farklı dijital varlık var.

Raporda; yatırımcıların ilk endişelerinden birinin, tıpkı MySpace ve Facebook hikayesinde olduğu gibi, Bitcoin’in de rakiplerinin karşısında yenilikçi yıkımına karşı savunmasız kalıp kalmayacağının olduğu yazıldı.

Bitcoin En Merkeziyetsiz Ağ Ancak En Ölçeklenebilir Değil

Raporu yazan Chris Kuiper ve Jack Neureuter durumu şöyle açıkladı:

Geleneksel yatırımcılar tipik olarak Bitcoin’e bir teknoloji yatırımı gibi bakar ve bu da Bitcoin’in ilk hareket eden bir teknolojinin kolayca yerini alacağı veya daha düşük getiriye sahip olacağı sonucuna götürür.

Devamında ise “Bitcoin şu anda en güvenli ve merkeziyetsiz ağdır, fakat temel ya da yerel ağ katmanında en ölçeklenebilir değil ve bu dijital varlık ekosisteminde bir patlamaya yol açtı” dediler.

Rapor, dijital varlık ekosisteminin geleceğini tahmin edebilmek için iki baskın düşünceyi tartışma konusu yapıyor.

Bunlardan ilki “çok zincirli bir dünya”: “Bitcoin, birden fazla kazanan zincirin olduğu bir dünyada, rekabet etmesine gerek kalmadan alternatif kullanımları yerine getirmeye çalışan diğer dijital varlıklara göre avantajlı duruyor. Bitcoin, ekosistemin bağımsız para rolü için en iyi donanıma sahip görünüyor.”

İkincisi, “kazanan tümünü alır ya da birçoğunu”: “Bitcoin’in tartışmasız var olan en merkeziyetsiz ve değişmez blok zinciri olduğu düşünülürse, bunlardan biri veya belki de tek kazanan olmak için ana aday olarak görünüyor.”

Bitcoin Benzersizdir!

Yazarlar Bitcoin’in çeşitli yönlerini tartıştıktan sonra şu fikri savundular.

Bir teknolojik atılım olarak Bitcoin, aslında üstün bir ödeme sistemi olarak değil, üstün bir para biçimi olarak sunuldu. O yüzden parasal bir varlık olarak Bitcoin benzersizdir. Bu nedenle, yatırımcıların dijital varlıkları anlamak için önce Bitcoin’i anlamaları yetmez, bununla beraber Bitcoin’in öncesinde ve sonrasında gelen diğer tüm dijital varlıklardan ayrı olarak değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz.”

Birkaç gün önce Jack Dorsey ve Michael Saylor ‘Şirketler için Bitcoin’ isimli MicroStrategy konferansında Bitcoin’in olumlu birçok tarafını konuşmuşlardı. Dünya devi şirketlerin ve Fidelity gibi varlık yöneticilerinin Bitcoin’i diğerlerine göre daha fazla ön plana çıkarmasının nedeni ne olabilir?

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version