Muhabbit

FIFA, Dünya Kupası İçin NFT Platformu Geliştiriyor!

FIFA, spor hatıraları ve çıkartmalarından sonra NFT çıkaracak.

Algorand FIFA

Algorand FIFA

Blok zinciri ve Web3 teknolojisi hayatımızın her alanına girmeye devam ediyor. Sektör, Amerikan futbolu ve basketboldan sonra şimdi de futbolun en çok beklenen ”FIFA Dünya Kupası” etkinliğine giriş yapıyor.

Bilindiği üzere 2022 Mayıs ayında FIFA, dünya kupası için blok zinciri Algorand ile sponsorluk ve teknik ortaklık anlaşması imzaladı. Bu anlaşma ile Algorand, FIFA Dünya Kupası’nın ilk resmi blok zinciri sponsoru oldu. Proof of stake algoritmasını kullanan blok zinciri Algorand, FIFA’nın resmi bir cüzdan oluşturmasına ve bir dijital varlık stratejisi geliştirmesine yardımcı olacak.

2022 Dünya Kupası’na sadece birkaç ay kalmışken FIFA, futbolcu temalı NFT koleksiyonları için bir platform geliştireceğini duyurdu. “FIFA+ Collect” adı ile platform 2022 Eylül ayının sonlarında hazır olacak. Platformda, FIFA’ya göre kayda değer futbol anları, sanatı ve görüntülerini içeren uygun fiyatlı, kapsayıcı ve erişilebilir NFT’ler bulunacak. Kasım ayında Katar’da gerçekleşecek olan 2022 Dünya Kupası’nın unutulmaz anlarının da NFT koleksiyonuna çevrilebileceği açıklandı.

FIFA’nın Baş İşletme Sorumlusu Romy Gai, konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Tıpkı spor hatıraları ve çıkartmaları gibi bu, dünyanın dört bir yanındaki taraftarların yeni platformlarda en sevdikleri oyuncularla, anlarıyla ve daha fazlasıyla etkileşime girmeleri için mükemmel bir fırsat.”

FIFA+ Collect platformunda başka hangi koleksiyonların listeleneceği yakın zamanda açıklanacak. Bu açıklamayla beraber Dünya Kupası NFT’lerinin de fragmanının yayınlanması bekleniyor. Ayrıca platform, FIFA+ üzerinde yayınlanacak.

crypto.com FIFA

Algorand, bu yılın başlarında dijital müzik paylaşım hizmeti Napster’ı satın almak ve bir zamanlar eşler arası bir müzik paylaşım hizmeti olan LimeWire ile ortaklık kurarak manşetlerde yer aldı. Kısa bir süre önce Universal Music Group’un markası altında imzalanan sanatçıların eserlerini içeren müzik merkezli bir NFT pazarı başlattı.

Algorand Nedir?

MIT profesörü Silvio Micali tarafından Haziran 2019’da başlatılan Algorand, herkesin üzerinde işlem yapabileceği yani açık kaynaklı bir blok zinciridir. Algorand; blok zinciri içerisinde, aynı anda daha güvenli, hızlı ve merkeziyetsiz olmak için oluşturulmuş bir ağdır. 

Algorand ödeme odaklı bir ağ olarak hizmet vermek istiyor. Algorand, saniyede 1.200’den fazla işlemin (TPS) işlenmesi ve beş saniyeden daha kısa sürede işlem onayını sağlayabiliyor.

Algorand, bir proof of stake (PoS) konsensüs mekanizması kullanıyor. Doğrulayıcı ödüllerini kendi yerel kripto para birimi olan “ALGO” ile dağıtıyor. 

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version