Muhabbit

Filecoin 2.5 milyar Gigabaytlık Veriye Ev Sahipliği Yapabilecek!

Filecoin, çıtasını yükseltiyor!

filecoin

Bugün yapılan bir duyuruya göre, Filecoin ağı toplamda 2.5 exbibytelık bir kapasiteye ulaştı. Bu tamı tamına 2,5 milyar gigabayt veriye eşdeğer.

Açıklamaya göre, bu kapasite 725 milyon 1080p filme, 11.250 Wikipedia sayfasına ve Internet Archive’daki 47 kopyasını dosyalamaya yeterli.

Filecoin, dünya çapında binlerce bilgisayarın veri depolaması için ödeme almasını sağlayan merkezi olmayan bir depolama ağıdır. Ağın merkezi olmadığı için, veriler tek bir yerde tutulmaz ve kaybolma ya da bozulma riski de yoktur.

Filecoin ekosistem yetkilisi Colin Evran, “Açık, merkezi olmayan bir internet ihtiyacı, bugün hiç olmadığı kadar fazladır. 2,5 EiB depolama kapasitesine ulaşmamız, Filecoin ve daha geniş Web 3.0 hareketi için çok önemli bir başarımdı.” dedi.

Ayrıca Evran, “Kurumsal kontrolden bağımsız, daha verimli ve güvenli bir web yaratma çabası meyvelerini vermeye başladı” dedi.

Filecoin ayrıca, dünyanın herhangi bir yerinden internete erişmek için tasarlanmış bir protokol olan IPFS’de verilerin depolanmasını teşvik ediyor. IPFS kullanıcıları, verileri doğrudan IPFS ağının içinde depolayabilir. Ve bu protokol, bütünleşik bir şekilde Brave tarayıcısı ile çalışabiliyor.

Filecoin’in bu denli veriye ev sahipliği yapabilecek olması, gelecekte veri depolama sistemlerinin işleyişini değiştirebilir. Giderek merkezden uzaklaşan bir dünya için bu tür çalışmalar son hız devam ediyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version