Muhabbit

Filipinler Merkez Bankası Borsalara Lisans Zorunluluğu Getirdi!

Banka, ülkedeki kripto para faaliyetlerini takibe aldı.

Filipinler Merkez Bankası (BSP), Güneydoğu Asya’da başlatılan kripto para düzenlemelerinin ortaya çıkmasıyla uyumlu olarak, ülkedeki dijital varlık firmaları için daha geniş bir lisans rejimi uygulamaya koydu.

Yerel haber ajansı Philippine Daily Inquirer’da 26 Ocak tarihinde yayımlanan habere göre, artık ülkedeki tüm kripto para ile ilgili finansal hizmet firmalarının BSP tarafından lisanslanması gerekiyor. Genişletilmiş düzenleyici rejimin, kripto para birimi türev platformlarını da kapsayacağı bildirildi.

Bu kapsamda ülkede faaliyet gösteren tüm kripto para borsaları, “Kara Para Aklamayı Önleme ve Terörizmin Finansmanına Karşı Mücadele” dahil olmak üzere küresel finansal uygulamalara da uymak zorunda kalacak. Ayrıca, belirli bir limitin üzerindeki kripto para transferleri, hem alıcı hem de gönderici taraflar için kimlik bilgileri gerektirecek.

BSP yöneticisi Benjamin Diokno yaptığı bir açıklamada kripto para alanındaki gelişme hızına ayak uydurmak için genişletilmiş düzenleyici rejimin gerekli olduğunu belirtti.

Diokno’ya göre, yeni kurallar, kripto para finansal hizmetler ekosistemindeki herhangi bir düzenleyici boşluğunu ortadan kaldıracak. Yönetici ayrıca merkez bankasının gözetim sorumluluklarını korurken finansal inovasyonu teşvik etme arasında bir denge kurmaya kararlı olduğunu da sözlerine ekledi.

Tüm bunların yanında BSP’nin 2020 yılında bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çıkarılması için çalışmalara başladığı da biliniyor. Ancak bankanın şu an için dijital para birimi çıkarmaya hazır olmadığı ve dünyada var olan diğer çalışmaların izlendiği açıklandı.

Kripto Para Sektörü Asya’da Popüler

Güneydoğu Asya, gelişmekte olan teknolojilere olumlu bir eğilim ile açık finans için küresel bir merkez olmaya devam ediyor. Singapur ve Tayland gibi pazarlar hâlihazırda  elektronik ödeme ekosistemini aktif olarak kullanan ülkeler arasında yer alıyor. Hatta yakın zaman önce bu konuda araştırma yapan dijital araştırma firması Messari, Asya’da gerçekleşen kripto para faaliyetlerinin, küresel boyutta gerçekleşen tüm dijital varlık ticaretinin neredeyse yarısını oluşturduğunu bir rapor ile ortaya çıkarmıştı.

Daha Fazla Borsa Haberi İçin: Borsa Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version