Muhabbit

Finans Devi Guggenheim’ın Kurucusu: Ethereum Bitcoin’den Daha Faydalı!

Todd Morley, Ethereum’un, akıllı sözleşmeler yoluyla çok daha yüksek bir faydası olduğunu dile getirdi.

eth

Guggenheim Partners’ın kurucu ortağı ve eski yöneticisi olan Todd Morley, Ethereum’un Bitcoin‘den “çok daha yüksek faydası” olduğunu söyledi.

24 Mayıs tarihinde Bloomberg TV’ye konuşan Morley, Bitcoin’in faydalı olduğunu ancak Ethereum’un, kendisi için akıllı sözleşmeler yoluyla çok daha yüksek bir faydası olduğunu dile getirdi.

Kablosuz bir protokol ve “dünyanın en büyük NFT müzesi”ni de inşa eden Morley’e göre, dijitalleştirecek bir teknoloji ve stratejisi olmayan herhangi bir sektörün sonu bulunmuyor. Blockchain teknolojisinin dünyanın her yerinde çok hızlı ilerlediğini söyleyen Morley, Ethereum‘daki uygulama geliştiricilerin sayısının altı yıldır hızlı bir şekilde arttığını belirterek Moore Yasasına atıfta bulundu. Ethereum’un çok daha hızlı olduğunu belirten yönetici, “asıl eylemin olduğu yer burası” ifadesini kullandı.

Moore Yasası

Moore Yasası‘ndan bahsedecek olursak, 1965 yılında Amerikalı mühendis Gordon Moore tarafından yapılan ve yoğun bir entegre devredeki transistör sayısının yaklaşık iki yılda bir ikiye katlandığını belirten bir gözlem olarak açıklayabiliriz. Başka bir deyişle, bilgisayarların hızı ve kapasitesinin birkaç yılda bir artarak aynı zamanda maliyetinin de düşmesi olarak da açıklanabilir.

Morley, Ethereum’un fayda fonksiyonunun ve varlıklara erişimin büyük ölçekli dağıtımının tam olarak gerçekleşmediğini, ancak gerçekleşmesi durumunda bu konuda lider olmayı umduğunu belirtiyor.

Overline Network

Morley, Bitcoin’in merkezi olmayan finans (DeFi) protokollerine bağlanmasını sağlayan, blok zincirlerini birbirine bağlamak için tasarlanmış bir birlikte çalışabilirlik protokolü olan blockchain projesi Overline Network‘ün başkanlığını da yapmaktadır. Overline, birden fazla blok zincirinde teminat bazlı ticareti, paketlenmiş tokenler veya gas ücretleri olmadan etkinleştirdiğini iddia eden Interchange adlı merkezi olmayan pazarını bu yılın başlarında başlattı.

Overline’ın, insanların sahip olabileceği birçok projenin öncüsü olacağını belirten Morley, kripto piyasasının fayda işlevinin dünya için çok olumlu bir gelişme olacağını düşündüğünü söylüyor.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version