Muhabbit

Finansal İstikrar Kurulu (FSB) Kripto Paraların Düzenlenmesi Hakkında Rapor Yayımladı!

Kurul, kripto para birimleri için yeni küresel kurallar çağrısında bulundu.

Avusturya

Finansal İstikrar Kurulu (FSB) kısa süre önce yaptığı bir açıklama ile kripto para birimleri için yeni küresel kurallar çağrısında bulundu. Kurul ayrıca, G20 Maliye Bakanlarına ve Merkez Bankası Başkanlarına stablecoinler ve diğer kripto varlıklara yönelik düzenleyici ve denetleyici yaklaşımlar hakkında bir rapor sunacağını belirtti.

Düzenleyiciler, hükümet yetkilileri ve merkez bankaları, son piyasa çalkantılarını finansal istikrar için risk işareti olarak gösteriyor. Ayrıca kripto para piyasasının mevcut başarısızlığının, riskleri ekosistemin diğer bölümlerine de iletebileceğini ve geleneksel finansa yayılma etkileri olabileceği vurgulanıyor. FSB’den yapılan açıklamada, 2022 Mayıs ayındaki Terra çöküşünden bu yana birçok finans otoritesinin gündeminde olan sözde stablecoinlere özellikle atıfta bulunuluyor.

Merkezi İsviçre’de bulunan FSB, uluslararası finansal istikrarı koordine ve teşvik eden uluslararası bir kuruluş olarak görev yapmaktadır. Kurulun dünya üzerindeki birçok ülkeden üyesi bulunmaktadır. Bu üyeler arasında ABD, Rusya ve Çin de dahil olmak üzere 24 yargı bölgesinden ulusal yetkililer ve merkez bankaları yer almaktadır.

Küresel Sistem Etkilenebilir

Mevcut piyasa sorunlarının üzerine giden FSB bir süredir kripto paraları radarına almış durumda. Hatta kurul son olarak 2022 Şubat ayında, kripto varlıklarından kaynaklanan risklerin değerlendirildiği bir rapor yayımlamıştı. Raporda kripto paraların yapısal zayıflıkları ve geleneksel finansal sisteme zarar verecekleri konusunda bazı açıklamalar yer aldı.

FSB’nin kripto paralar ile ilgili yaptığı bu son açıklama, piyasadaki üst düzey finans yetkilileri ve komiteleri ile aynı bağlantıda yer alıyor. Hatırlanacağı üzere 5 Temmuz 2022 tarihinde İngiltere Merkez Bankası Mali Politika Komitesi, kripto varlıklarının bir gün daha geniş finansal sistem için risk oluşturabileceği konusunda uyarıda bulunmuştu.

Komite ayrıca bu alana “gelişmiş düzenleme” çağrısında bulunmuştu. Yine kısa süre önce benzer bir açıklama da, sektörün “güçlü düzenleyicilere” ihtiyacı olduğunu söyleyen ABD Federal Rezerv Başkan Yardımcısı Lael Brainard tarafından yapıldı.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version