Muhabbit

Fintech ile Krizden Etkilenen Şirketler Hayat Bulacak

Corona virüs salgını artık hastalığın ötesine geçti. Virüs olmaktan çıkan hastalık, resmen ekonomik salgına dönüştü. Ekonomik salgının oluşu en çok küçük, orta ve büyük ölçekli şirketleri etkiledi. Fintech kredileri tam da burada devreye girdi. Krizden etkilenen firmalar, kredi ile yeniden hayat bulacak ya da yaralarını saracak.
Corona virüs sadece hastalık değil, ekonomik krizi de beraberinde getirdi. Bireysel olarak verdiği zararların yanında en çok tahribatı şirketlere verdi. Üretimin yapılamaması ve satışların durması ciddi ekonomik çöküntülere yol açtı. Birçok işletmenin tek çaresi ise, kredi kuruluşlarından yardım almak oldu. Fintech yöntemi de bunlardan biri.
Corona virüs, dünya genelinde etkisini sürdürmeye devam ediyor. Ancak yavaş yavaş etkisini azalttığını da söyleyebiliriz, özellikle Çin’in tamamen yendiği savaşı Avrupa kontrol altına alarak sürdürmeye çalışıyor. Vakalarda ve can kaybında ilk günlere göre azalış yaşandığı bir gerçek. Fakat henüz tam bitmiş değil. Virüsün yeni üssü ise Amerika. Ölüm ve vaka oranlarının bir hayli hızlı şekilde arttığı görülüyor. Uzmanların açıklamasına göre virüsün ne zaman tam biteceği belli değil. Ancak bu olağanüstü durumun bir süre daha devam edeceği biliniyor.

Fintech Kredisi İşletmelere Büyük Kolaylık Sağlıyor

San Francisco merkezli Fintech, Amerika’da yer alan işletmeler için kredi imkanı sağlıyor. Yetkililer, ”Bu zor günlerde gerekli desteklerin verilmesi” gerektiği düşüncesinde. Küçük ölçekli şirketler başta olmak üzere tüm başvuru yapılan işletmelere kredi verilecek. Hükümetin duyurduğu 2 trilyon dolarlık yardım paketinin içinde olduğu belirtildi. Fintech Plaid Politika Başkanı John Pitts konuyla alakalı şunları söyledi.
Sıradan kurum ve kuruluşlara göre en büyük avantajımız hızlı şekilde davranabilmemizdir. Fintech kuruluşlarının geleneksel kuruluşlara göre en büyük farkı dijital çalışma yapmasıdır. Bu sayede daha hızlı krediler gerçekleşebiliyor. Gelenekselde ise bu süreçler 2 – 3 günü buluyor. Bizlerin sağladığı kredi bu süreyi saatlik dilime indiriyor. Yani bir günden daha kısa bir sürede halledebiliyoruz.

Kredi Küçük İşletmeleri Kurtaracak

Kredi kuruluşlarının sağladığı desteklerle birlikte iflasın önüne geçilecek. Yaşanılan dönemlik sıkıntılar uygun kredilerle bertaraf edilecek. Herkesin ekonomi ile mücadele ettiği bu dönemde ana gaye en az zararla bu süreçten çıkmak. Ekonomik salgının atlatılabilmesi için tüm kurumlara büyük iş düşüyor.

Son Yazılar

Exit mobile version