Muhabbit

Fiyat Analizleri No 1: Bitcoin (BTC) Yorumu

Draco’nun elinden çıkma Fiyat Analizleri serisinin ilk şanslısı Bitcoin analizi ile karşınızdayız!

Bitcoin fiyat analizleri

Draco’nun elinden çıkma Fiyat Analizleri serisinin ilk şanslısı Bitcoin analizi ile karşınızdayız!

Kripto piyasası genellikle Bitcoin ile korelasyon içerisinde ilerler. Birçok kez “Bitcoin izin verirse şu altcoinin fiyatı artmaya başlayacak”, “şu altcoinin grafiği çok güzel ancak Bitcoin düşecek gibi ondan dolayı işleme girmeye çekiniyorum” gibi ifadeleri duymuşsunuzdur veya bu tür ifadeleri kurmuşsunuzdur. Bu korelasyondan dolayı coinlerin “Fiyaz Analizleri” serimize Bitcoin ile başlamaya karar verdik.

Bitcoin fiyat grafiği

Yazının hazırlandığı saatlerde Bitcoin’in fiyatı 8845$ (Coinbase’den alınan verilere göre 02.03.2020/18:15). Aralık ayının ortalarından başlayan yükseliş trendi 26 Ekimde oluşan bir önceki tepe noktası bölgesini (10400$-10500$) kıramadı ve bir düşüş trendine girdi. Bugüne bir yükseliş hareketiyle başladık ve Bitcoin yatırımcıları bir nebze de olsa yüzleri güldü. Tabii bu yükselişlerden sonra akla ilk gelen sorulardan biri de “bu yükseliş nereye kadar devam edecek?”, “fiyatın önündeki direnç bölgeleri neler?”

Bitcoin fiyat grafiği

Bitcoin fiyatının önünde şuan 2 adet major direnç bölgemiz bulunmaktadır. Bu bölgeleri grafikte mavi alanlar olarak görebilirsiniz. Fiyatın karşılaşacağı ilk direnç bölgemiz 8970$-9070$. 25 şubattaki sert fiyat düşüşünden sonra gelen ilk tepki de bu direnç bölgesinde takılmış ve geçememişti. İkinci direnç bölgemiz ise 9475$-9550$ bölgesi. Grafiği biraz incelerseniz 13 şubattaki tepe noktasından başlayan düşüş trendinin bu bölgeden 3 kere tepki aldığını görebilirsiniz.

Bitcoin fiyat grafiği

Her ihtimale karşı destek noktalarımıza da bakalım. Grafikte gördüğünüz yeşil alanlar fiyatın altındaki en yakın major destek bölgeleridir. İlk destek bölgemiz 8450$-8550$ aralığı ve bugün yaşanan yükseliş de tam olarak bu bölgeden başlayarak gerçekleşti.

İkinci destek bölgesi bana göre daha önemli bir bölge. Bölgenin aralığı 8000$-8070$. Bana göre daha önemli olmasının nedeni ise bir Fibonacci oranı. Bu zamana dek gördüğüm kadarıyla Bitcoin fiyatı 0,618 Fibonacci oranı düzeltmesini sıkça yapmakta ve genelde düzeltmeler bu seviyelerde son bulmakta. 6430$’dan başlayıp 10500$’a kadar giden hareketin 0,618 düzeltme seviyesi bu ikinci destek bölgesine denk gelmektedir.

Fiyat Analizleri Bitcoin dosyası burada son buluyor. Serinin devamı veya farklı analiz yazılarımız için ANALİZ kısmına bakabilirsiniz.

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları
oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi
araştırmalarını kendileri yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version