Muhabbit

Fiyat Çöküşü İçin Kısa Vadeli Bitcoin Sahiplerini Suçlayın!

Raporda, piyasa çöküşünün ardından buldukları bu ilk tarihin, “uzun süreli sahiplerin en azından şimdilik güçlü tutulduğu göz önüne alındığında, aslında” biraz güven verici “olduğu sonucuna varılıyor.

bitcoin muhabbit

Bazen tarih gerçekten de tekerrür eder.Ekim 2019’da bildirildiği gibi, kripto piyasası analiz firması Coin Metrics, o sırada bitcoin (BTC) satış baskısının, bu para birimini 10.000 ile 12.000 ABD Doları arasında fiyatlara ulaştıran kısa vadeli tüccarlardan kaynaklandığını buldu. Bugün, son raporlarında, 13 Mart’taki en son piyasa çöküşünün ardından Coin Metrics, zincirdeki verilere göre, “son fiyat hareketlerinin büyük olasılıkla daha kısa vadeli ve nispeten yeni sahipler tarafından yönlendirildiğini” söyledi. Bu iddiayı da dört argümanla desteklediler.

1. Otuz günlük tedarik canlandırma

Toplanan verilere dayanarak, analistler şu sonuca vardı:

  Coin Metrics, “Bu sinyaller, 11 Mart ve 12 Mart’taki etkinliğin büyük çoğunluğunun bir yıldan az bir süre boyunca tutulan BTC’yi içerdiğini gösteriyor.”diye yazdı.

2. Transfer değeri günleri bitirildi

Firma, bu bulgunun yok edilen transfer değeri günleri ile teyit edildiğini ve transfer değerini transfer edilen coinslerin zincirde son taşındığı gün miktarıyla çarparak eski madeni paralara çok daha fazla ağırlık verdiğini ekliyor.

“11 Mart veya 12 Mart’ta yok edilen BTC transfer değeri günlerinde önemli bir artış olmadı.” Diyerek şöyle devam etti: “Bu, son fiyat hareketinden önce nispeten yüksek miktarda uzun vadeli madeni para bulunmadığını gösteriyor.”

3. BTC SOPR

Şubat 2012’den beri BTC SOPR (harcanan çıktı kar oranı) 12 Mart’ta 0.843’e düştü, bu da Coin Metrics’in son sekiz yılın en düşük değeri olduğunu söylüyor . SOPR ağ çapında bir kâr / zarar göstergesi olduğundan, 1.0’ın altındaki bir SOPR, rapor yatırımcıların zararına sattıklarını açıklıyor.

4. BTC MVRV

Bütün tarihi boyunca BTC MVRV (piyasa değerinden gerçekleşmiş değere), sadece dördüncü kez 1.0’ın altına düştü. 1.0’ın altındaki bir MVRV, sahiplerin mevcut spekülatörlerden daha yüksek bir piyasa değerine sahip olduğu anlamına gelebilir.

Bu arada, piyasalar hala değişiyor ve bu nedenle firmalar da ne olacağını söyleyemiyor ama hepsi kaybolmayacaktır. Raporda, piyasa çöküşünün ardından buldukları bu ilk tarihin, “uzun süreli sahiplerin en azından şimdilik güçlü tutulduğu göz önüne alındığında, aslında” biraz güven verici “olduğu sonucuna varılıyor.

Raporun ulaştığı ek sonuçlar şöyle:

– BTC fiyatının geçtiğimiz haftalarda ABD ve Avrupa ile Federal Rezerv arasındaki faizleri 30 gün-% 0,25’e düşüren 30 günlük bir seyahat yasağının açıklanması gibi çeşitli kilit olaylara tepki verdiği görülüyor;

– Çoğu istikrarlı madeni para için piyasa değeri arttı;

– BTC üzerinden 160.000, 13 Kasım 2017’den bu yana en büyük bir günlük giriş 13 Mart’ta borsalara aktı;

– BTC üzerinden 171.000 Kasım 2017’den bu yana en büyük günlük toplam aynı gün borsalardan aktı .

Son Yazılar

Exit mobile version