Muhabbit

Florida Valisi, Kripto Para ile Vergi Alımını Destekliyor!

Florida Valisi, kripto paralar ile vergi ödenmesini destekliyor.

Florida

Florida muhabbit

Florida Valisi Ron DeSantis, eyalet üzerinde yer alan işletmelerin kripto para birimleriyle vergi ödemesine izin vermesini önerdi.

Valinin bu önerisi, 9 Aralık tarihinde yayımlanan 2022-2023 bütçe teklifinin bir parçası olarak duyuruldu.

Resmi bütçe teklifine göre DeSantis, Florida’da yer alan işletmelere “vergileri doğrudan kripto para birimleri ile Dışişleri Bakanlığı’na ödeme” olanağı sunmak istiyor.

Teklifte, “Florida bir ticari unsur olarak kripto para birimlerini teşvik ediyor ve kripto paralar Florida’nın işletme ve ekonomik büyümesi için çekici bir hale geliyor.” şeklinde ibareler yer alıyordu.

DeSantis ayrıca, motorlu taşıt kayıtlarının yanı sıra, Medicaid işlemlerini doğrulamak ve sahtekarlıkları tespit etmek için blockchain teknolojisinden yararlanmayı teklif etti.

Bu teklifler ile beraber Florida Valisi, 700.000 $ değerinde bir bütçe ayırdığını belirtiyor.

Miami’nin kripto paralar hakkında yaptığı son açıklamalar ve kararlardan sonra ciddi anlamda kendini “ABD’nin ve dünyanın kripto para başkenti” olarak ilan etmesinden bu yana, ABD’nin bazı eyaletleri kripto paralar konusunda adım atmaya başladı.

Miami Belediye Başkanı’nın İzinde!

Geçtiğimiz ay Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, maaşının bir kısmını BTC olarak alacak olan ilk ABD milletvekili olmayı istediğini belirtmişti. Elde ettiğimiz bilgilere göre Suarez, şahsi olarak hem BTC hem de ETH yatırımcısı.

Eylül ayında Miami şehir yetkilileri, Ağustos ayında CityCoins tarafından geliştirilen MiamiCoin’i şehirde yasal hale getirmek içi oy kullandı. Kasım ayından bu yana şehire 21 milyon $’dan fazla gelir sağlayan MiamiCoin, belediye başkanına göre tüm Miami sakinlerine temettü olarak dağıtılacak.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version