Muhabbit

Floyd Mayweather’ın Desteklediği Projenin Kurucusuna Hapis Şoku!

Centre kurucusunun cezası belli oldu!

Hapis

New York Güney Bölgesi’nin Adalet Bakanlığı, “Centra Tech“in kurucusuna tam sekiz yıl hapis cezası verdi!

Projenin bir dolandırıcılık faaliyeti olduğu anlaşılmadan önce, 2017’de ICO teklifinden 25 milyon dolardan fazla para topladığı bildirilmekte.

Centra, o yıllarda kendisini banka kartları gibi kripto finans ürünlerinde uzmanlaşmış bir firma olarak lanse etmişti. Firma, popülerlik kazanmak için Visa ve Mastercard ile sahte bir ortaklık ilan etti ve projeyi tanıtmak için boksör Floyd Mayweather ve DJ Khaled’den yardım aldı.

Ancak 2018 yılında SEC, şirketin kullanıcılarına verdiği vaadlerin hiçbirinin doğru olmadığını, ayrıca Sohrab Sharma ve ortaklarının nitelikli bir dolandırıcılık faaliyet yürüttüğünü tespit etti.

Bu arada Mayweather ve DJ Khaled, 2018 yılında ABD yetkilileri tarafından yasadışı bir ICO’ya teşvik ettiği için suçlanan ilk kişiler oldu. Bunun sonucunda Mayweather 300.000 $, DJ Khaled ise 100.000 $’lık para cezasına çarptırıldı.

Bu arada 4 Mart 2020 itibarıyla dava sonuçlandı ve Sharma tam 8 yıllık hapis cezasına çarptırıldı. Sharma, Centra ICO’su ile kamu dolandırıcılığı ve banka dolandırıcılığı gibi eylemlerden suçlu bulundu.

Davanın avukatı Ilan Graff, “Sharma, ortak kurduğu girişimin tamamen işleyen ve son teknoloji finansal ürünler geliştirdiğinini iddia ederek yatırımcıları aldatmak için bir plan yaptı.” dedi.

Graff, Sharma’nın yatırımcılarını aldatmak için Centra etrafında yönlendirilmiş sahte iş planları ürettiğini de sözlerine ekledi.

Sharma, hapis cezası dışında üç yıl denetimli tahliye cezasına ve 20.000 $ para cezasına çarptırıldı. Ayrıca Sharma, Centra ICO’sundan kazandığı 36 milyon $’ı da yetkililere teslim etmek zorunda.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version