Muhabbit

Forbes Listesinde Dikkat Çeken Kripto Para Detayı

Forbes dergisinin her sene hazırladığı zenginler listesinde, bu yıl dikkat çeken bir detay yer aldı. Derginin hazırladığı ‘’2020 Yılının En Zenginleri’’ listesine blockchain dünyasından dört kişi girdi. Kripto para ekosistemi son yıllarda zengin isimleri ağırlıyor. Dijital paraya yatırım yapan pek çok kişinin zenginliğe kavuştuğunu duyuyoruz. Sadece yetişkin insanlar değil, genç yatırımcılar da kripto paraya yatırım yaparak zengin oluyor. Bunun en büyük sebebi ise, zamanında yapılan yatırımlar olarak gösteriliyor. Henüz bin dolar seviyelerini görmeden alan kişilerin çok şanslı olduğu gözüküyor. 

Forbes 2020 listesi 2 binden fazla zengin kişiyi ağırlıyor. Kripto dünyasından da dört kişi ağırlayan listede zenginler adeta birbirleriyle yarışıyor. Kripto para camiasının en zengini listenin en üst sıralarında yer alıyor. Bitmain Kurucu Ortağı Micree Zhan 3 milyardan fazla servetiyle listenin 650. sırasında bulunuyor. Şirketin diğer Kurucu Ortağı Jihan Wu ise 1,8 milyar dolarlık mal varlığı ile 1.307. sırada kendine yer buluyor. 

Forbes listesinde İki Kişi Daha Yer Alıyor 

Forbes listesinde bir şirketten iki kişi bulunuyor. Kripto para madenciliği yapan Bitmain’in kurucu ortaklarının her ikisinin listede bulunması oldukça dikkat çekici. Kripto para dünyasında bulunan diğer iki kişi ise, Chris Larsen ve Brian Armstrong. Ripple eski CEO’su Chris Larsen 2,6 milyar dolarlık servetiyle 886. sırada bulunuyor. Coinbase CEO’su Brian Armstrong, 1 milyar dolarlık bireysel servetiyle listede kendine 2.087’nci sırada yer buluyor. Listeye girmeyi başaran milyarderlerin toplam serveti 8 milyar doları geçmekte. 

Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun listede yer almaması dikkat çekti. Şirketin kripto dünyasında güçlü olmasına rağmen listeye girememesi herkes tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Zhao’nun mal varlığının 1 milyar doların üzerinde olduğu gelen haberler arasında. 

Forbes listesinin geri kalanına kısaca göz attığımızda farklı simaların olduğunu görüyoruz. Corona salgını ile birlikte ‘’Evde Kal’’ kampanyası Zoom uygulamasının CEO’suna yaradı. CEO Eric Yuan servetine adeta servet kattı. Eric Yuan’ın 5,5 milyar dolar gelire ulaştığı söylendi. Bitcoin başta olmak üzere dijital paralara karşı olan Warrren Buffett’in servetinin ise 75 milyar dolar olduğu biliniyor.

Son Yazılar

Exit mobile version