Muhabbit

Forsage Kurucularına Ponzi Suçlaması Yapıldı!

DeFi platformu Forsage’ın kurucularına 340 milyon dolarlık ponzi suçlaması yapıldı

DeFi platformu Forsage’ın kurucularına 340 milyon dolarlık ponzi suçlaması yapıldı. Suçlamanın odağında ise dört kurucu ortağın ismi bulunuyor. Rus vatandaşı olduğu bilinen 4 sanık dava sonucunda suçlu bulunmaları halinde 20 yıl hapis cezası alabilirler. ABD’nin Oregon Bölgesi Başsavcısı Natalie Wight konuyla ilişkili olarak yaptığı açıklamalarda şu ifadelerde bulundu:

“Gelişmekte olan bir finans piyasasında dolandırıcılık yapmak için yeni teknolojiyi kullanan yabancı aktörlere karşı suçlamalarda bulunmak, yalnızca birden fazla kolluk kuvvetinin tam ve eksiksiz koordinasyonu ile mümkün olan karmaşık bir çabadır.”

Davayı açan Başsavcı Natlie Wight açıklamalarının devamında bu iddianamenin, yüz milyonlarca dolarlık sistematik bir hırsızlığı ortaya çıkarmak için aylarca harcanan titiz bir soruşturmanın sonucu olduğunu ayrıca belirtti.

Forsage’ın Aktif Bir Twitter Sayfası Bulunuyor!

Forsage cephesine bakıldığında ise hala aktif bir Twitter hesabı olduğunu ve 22 Şubat 2023 tarihinde Elçi Programına katılan topluluk üyelerinin belirli görevleri tamamlayarak aylık ödüller kazanabileceğini iddia eden bir paylaşım yaptığı görülüyor. Bu paylaşımda ise şu ifadeler yer aldı:

“1 Mart 2023 hepimiz için büyük gün! Sadece topluluğumuzun üyelerinin değil, dünyanın her yerinden tüm aktif insanların katılabileceği bir açık elçi programı başlatacağız. Ön kayıtlar çok yakında açılacak, ilklerden biri olmaktan çekinmeyin! Ambassador programı sadece ödül kazanmak için değil, aynı zamanda ekibe yeni üyeler çekmek, ürünleri daha yakından tanımak ve Web3 dünyasında ufkunuzu genişletmek için bir fırsattır. Her biri topluluğumuza ve kişisel olarak size destek verecek çok sayıda görev (hem basit hem de karmaşık) sizi bekliyor! Aylık ödüllerin gelmesi uzun sürmeyecek! Bizi izlemeye devam edin!”

Adalet Bakanlığı bu davada bulunan sanıkların kullandığı sistemin tipik bir ponzi şeması olduğu iddia etti. Ethereum tabanlı bir merkeziyetsiz uygulama olarak tanıdığımız Forsage, kullanıcılara yüksek ve uzun vadeli getiriler sunmasıyla sık sık gündeme geliyordu. Hatta zamanında birçok uzmanın bu konuda uyarılarda bulunması kamuoyuna yansıyordu. Filipinler Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu da 2020 yılında Forsage’ı olası bir Ponzi olarak göstermişti. Fakat bu süreçten yalnızca bir ay sonra platform hala Ethereum blok zincirindeki en popüler ikinci DApp olarak biliniyordu.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) geçtiğimiz yılın ağustos ayında dava sürecini başlatmıştı. 6 aydır süre gelen davada ise yeni iddialar gündeme gelmeye devam ediyor.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version