Muhabbit

Fransa CBDC Denemelerine Devam Ediyor!

Fransa CBDC deneylerinde yaklaşık 500 transfer gerçekleştirerek AB’nin en büyük denemelerinden birini yapmış oldu.

fransa

fransa

Fransa merkez bankası, 10 aydır CBDC denemeleri yapıyor. CBDC’yi kullanan Fransa, blok zinciri üzerinden birçok tahvil işlemi gerçekleştirdi.

Fransa merkez bankası, Fransa’nın finansal açıdan bilirkişi olarak bilinen katılımcılarından oluşan bir konsorsiyumla birlikte yaptı. CBDC işlemleri ABD merkezli IBM tarafından geliştirilen bir sistem kullanarak gerçekleştirdi.

Salı günü Financial Times tarafından yayımlanan bir rapora göre, Fransa CBDC kullanarak günde 500 işleme yakın transfer gerçekleştirdi. Bununla birlikte CBDC çalışmaları Euroclear tarafından yönetiliyor. Euroclear, menkul kıymet işlemlerinin ödenmesini, korunması ve bakımını sağlayan Belçika merkezli bir finansal hizmet şirketidir. 

CBDC çalışmaları devam ederken Fransa’nın günde 500 adete yakın transfer gerçekleştirmesi, Avrupa Birliğinde bir ilk ve bir başarı olduğundan bahsedebiliriz.

Fransa merkez bankası 2021’in başlarında, CBDC’lerin risklerini, çalışma stilini ve faydalarını anlamak için merkez bankası dijital para birimi (CBDC) deney uygulamalarına başladı. Fransa CBDC’yi kullanarak sınır ötesi ödemeler ve bankalar arası ödemeler yaptı.

IBM’in küresel piyasalar direktörü Soren Mortensen şunları söyledi:

Bu proje, önceki blok zinciri girişimlerinin çok ötesine geçtiğini düşünüyorum. Çünkü çoğu devlet CBDC’yi test ederken, piyasa aracıları arasında uzlaşma gibi mevcut ara adımları ortadan kaldırdı. Ticaret sonrası piyasa altyapısında temel bir değişime doğru hızla ilerlediğimizi düşünüyorum.

G7 Liderleri CBDC’nin Ana Esaslarını Yayımladı!

13 Ekim’de Washington’da bir araya gelen 7 ülke liderleri CBDC’ler hakkında 13 ilke oluşturdu. Zirveye katılan; Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Birleşik Krallık ve ABD’nin ortak kararıyla, CBDC’lerin merkez bankasının finansal açıdan kötü etkilememesi gerektiğine kanaat getirildi.

Genel olarak CBDC’lerin nakit para sistemini daha iyi bir hale getirilmesi bekleniyor. Bununla birlikte CBDC’ler, mevcut ödeme sistemlerini iyileştirerek likit ve güvenli takas varlıkları gibi hareket edebilecek. Son olarak CBDC sınır ötesi ödemeler için her devlete kolaylık sağlayabilecek

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla CBDC Haberleri için: CBDC Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version