Muhabbit

Fransa Merkez Bankası Başkanı: “Kripto Para Düzenlemelerine Bir An Önce Başlanmalı”

Başkan, Fransa’nın bu yıldan itibaren kripto para hizmetleri sağlayan şirketler üzerindeki kontrolü sıkılaştırmaya başlayacağını belirtti.

Fransa Merkez Bankası Başkanı François Villeroy de Galhau, kısa süre önce yaptığı açıklamada, kripto para sektörünün düzenlenmesi ile ilgili bilgilere yer verdi.

Fransa’nın kripto para düzenlemelerine bir an önce başlaması gerektiğini belirten başkan, bunun gerekli bir adım olduğunu dile getirdi. Hatta Galhau, 2024 yılında yürürlüğe girmesi beklenen AB çapındaki düzenleme öncesinde, Fransa’nın bu yıldan itibaren kripto para hizmetleri sağlayan şirketler üzerindeki kontrolünü sıkılaştırmaya başlayacağını belirtti.  

“2022 yılında görülen çöküş, tek bir temel inancı besliyor: Düzenleme. Fransa, DASP’lerin (dijital varlık hizmeti sağlayıcıları) kayıtlarını zorunlu kılmak yerine, mümkün olan en kısa sürede zorunlu yetkilendirmeye geçmelidir.” 

Bilindiği üzere ülkede halihazırda kayıtlı bir şekilde faaliyet göstermek isteyen şirketler isteğe bağlı bir şekilde başvuru yapıp lisans alabiliyor. Ancak bu durumun zorunlu hale gelmesi gerektiğini belirten Galhau, düzenleyici kurumları göreve çağırıyor.

Şu anda ülkenin mali düzenleyicisi Autorité des Marchés Finansörleri (AMF), yasal olarak hizmet sunmak isteyen birçok şirkete lisans vermeye başladı. Gelecek yıldan itibaren ise kripto varlık hizmet sağlayıcıları için bu durumun zorunlu hale gelebileceği belirtiliyor.

Ülkede faaliyet göstermek için lisans alan isimler arasında ise önde gelen kripto para borsası Binance de bulunuyor. Borsa 2022 yılının başlarında Fransız mali düzenleyiciden lisans alarak yasal bir şekilde faaliyet göstermeye başladı. Ülkeden lisans alarak hizmet veren şirketlerden bir diğeri ise Fransa’nın önde gelen bankalarından biri olan Société Générale.

Kripto Paraların Çöküşü, Düzenleyicileri Harekete Geçirdi

Kripto para piyasasında son dönemlerde yaşanan çöküş ve mağduriyetler, düzenleyici kurumların bu alana odaklanmasına neden oldu. Hatta geçtiğimiz aylarda çöküş yaşayan kripto para borsası FTX’in ardından, politika yapıcılar AB çapında “Kripto Varlık Piyasaları (MiCA)” düzenlemesinin uygulanmasını hızlandırmaya karar verdi.

Bu konuda çalışma yapmak ve yasal mevzuat hazırlamakla görevli mali düzenleyiciler, artık zamanlarının daraldığını söyledi.

Bilindiği üzere MiCA düzenleyici çerçevesi, kripto para şirketleri için kapsamlı bir lisanslama kurallarını ana hatlarıyla ortaya koyuyor. Hatta bu konuda açıklama yapan birçok politika uzmanı, “MiCA halihazırda yürürlükte olsaydı, FTX’in çöküşü, Avrupalıları daha az etkileyecekti” açıklamasında bulunuyor.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version