Muhabbit

PSG, Blockchain Tabanlı Fantezi Futbol Oyunu Sorare’de!

Ünlü oyuncuların dijital kartları platform üzerinde yayınlanacak.

Blockchain tabanlı fantezi futbol oyunu Sorare, sosyal medya platformu Twitter üzerinden yayımladığı bir mesaj ile ünlü Fransız futbol kulübü Paris Saint-Germain ile anlaşma yaptıklarını duyurdu.

Böylece Sorare platformuna katılan 100. futbol kulübü Fransız kulüp Paris Saint-Germain oldu.

Bu anlaşma Fransız kulübünün blockchain alanında yaptığı ilk faaliyet değil. Fransız futbolunun en üst kademesinde faaliyet gösteren PSG kulübü, 2018’de kendi Taraftar Tokenini başlatmak için blockchain platformu Socios.com ile de ortaklık kurmuştu. 

PSG oyuncuları Neymar ve Kylian Mbappé’nin yanı sıra kulübün eski futbolcusu David Beckham gibi meşhur isimlerin dijital oyuncu kartları platform üzerinde sınırlı sayıda oluşturulacak. Sorare tarafından verilen “Dijital Oyuncu Kartları”, gerçek dünyadaki oyuncuların maç sonuçlarına göre puanın değiştiği bir mekanizmaya sahip olacak. Böylece dinamik bir sistem ile anlık güncellemeler gerçekleştirilecek.

Sorare bu yeni ortaklık haberini, oyunun dünya çapındaki en büyük ikinci pazarı haline gelen Amerika Birleşik Devletleri’ndeki resmi lansmanı ile da aynı zamana denk getirerek dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 

Fantezi Spor ve Oyun Derneği’nin verilerine göre Amerika Birleşik Devletlerinde 60 milyona yakın insan fantezi sporlara ilgi duyuyor ve oynuyor. Bu da aynı zamanda blockchain teknolojisini de çekici hale getiriyor.

Derneğin sözcüsü konu ile ilgili olarak şu açıklamada bulundu:

“Anlaşma yaptığımız toplamda 100 kulüp bulunuyor ve bunlar arasında dünyanın en iyi kulüpleri arasında yer alan  Juventus, PSG ve Atletico Madrid bulunmakta. Yapılan bu anlaşmalar ile artık resmi olarak tam bir oyun deneyimi sunduğumuz bu platformun reklamını yapma yolunda ciddi ilerleme gösterdiğimizi düşünüyoruz”

Sorare Hakkında

Sorare, oyuncuların dijital oyuncu kartlarıyla sanal bir takımı satın aldığı, sattığı, takas ettiği ve yönettiği fantastik bir futbol oyunudur. Oyun, Ethereum‘a dayalı blockchain teknolojisini kullanmaktadır. Platform 2018 yılında Nicolas Julia ve Adrien Montfort tarafından geliştirilmiş bir blockcahin tabanlı oyun platformudur.

Platformun Mart 2019’da yapılan lansmanından bu yana Sorare, 60 ülkede kart satışlarından toplamda 2 milyon dolar gelir elde etti.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version