Muhabbit

FSA Yetkililerine Göre XRP Bir Menkul Kıymet Değil!

Japonya, XRP ile yakınlaşıyor!

Japon

Japon menkul kıymet düzenleyicisi olan FSA, XRP’yi bir menkul kıymet olarak değil, bir kripto para birimi olarak gördüğünü doğruladı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun, Ripple’ın, XRP satışlarından kayıtsız menkul kıymet satışı yaptığı iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü. Tüm bu olaylar yaşanmadan ise CEO Garlinghouse, Ripple’ın ABD’den ayrılabileceğini söylemişti.

Japon düzenleyici kurulunun Salı günü yaptığı açıklamada, “FSA, XRP’yi Ödeme Hizmetleri Yasasının tanımlarına dayalı bir kripto para birimi olarak görüyor” dedi.

Geçtiğimiz aylarda Nomura Araştırma Enstitüsü, yasalara göre XRP’nin bir menkul kıymet değil, bir kripto varlığı olduğunu belirten bir rapor yayınlamıştı.

Kısa bir süre önce Ripple’ın yatırımcısı ve iş ortağı SBI Holdings, bu rapora atıfta bulunarak XRP’nin Japonya’da bir menkul kıymet olarak görülmediğini belirten bir basın bülteni yayınladı.

Bu arada, İngiltere’nin Maliye Bakanlığı da XRP’yi bir menkul kıymet olarak görmediğini açıklamıştı. Bakanlık, XRP’nin bir borsa tokeni olarak nitelendirilmesi gerektiğini düşünüyor.

XRP Baskı Altında

SEC’in Ripple, Garlinghouse ve kurucu ortak Chris Larsen’e karşı dava açmasından bu yana, dünyanın dört bir yanındaki kripto şirketleri XRP’yi delist ettiğini açıkladı. Bu açıklamalar ile beraber XRP’nin fiyatı, %35 oranında düşüş gösterdi. Token şu anda 0.30 $’dan işlem görmekte.

XRP/USDT Kaynak: TradingView

Japon yetkililerden gelen bu açıklama, Ripple’ın genel merkezlerini Japonya’ya taşıma ihtimalini güçlendirebilir.

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version