Muhabbit

FTX, Afrikalı Fintech Şirketi Chipper Cash İçin 150 Milyon Dolarlık Fon Topladı!

Afrika’daki FTX kullanıcıları yakında FTX ticaret platformunda Chipper Cash’i kullanabilecek.

ftx

ftx

TechCrunch tarafından yayımlanan bir habere göre, önde gelen kripto para borsası FTX, Afrika havale kuruluşu Chipper Cash için 150 milyon dolarlık bir yatırım fonu topladı.

Bu yeni sermaye girişimi, fintech şirketinin SVB Capital gibi yatırımcıları çeken 100 milyon dolarlık bir finansman turunu kapatmasından yaklaşık olarak altı ay sonra gelmiş oldu.

Bilindiği üzere Chipper Cash, Nijerya, Gana, Tanzanya ve Güney Afrika dahil olmak üzere Sahra Altı Afrika’daki birçok ülkede ücretsiz eşler arası nakit transferleri hizmeti sunuyor. Şirket ayrıca son zamanlarda denizaşırı Afrikalı gurbetçilerden daha kolay havale akışı sağlamak için hizmetlerini Avrupa’ya genişletmeye başladı.

Ortaklığın bir parçası olarak, Afrika’daki FTX kullanıcıları yakında FTX ticaret platformunda Chipper Cash’i kullanabilecek. FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, fintech ekibinin ağ API entegrasyonunu daha da genişlettiği için bu iş birliğini her iki şirket için de “zorlayıcı bir kullanım örneği” olarak nitelendirdi.

Yapılan bu yeni ortaklığın, Güney Afrika ve Uganda’daki dijital para birimi eşler arası transferlerin son pilot testi göz önüne alındığında, şirketin kripto para birimi ödemelerine dönmesini de kolaylaştırabileceği belirtiliyor.

Afrika’da Kripto Para Benimsenmesi Artıyor

Haber ayrıca, Afrika kıtasında kripto paraların benimsenmesi artmaya devam ederken, FTX tarafından Afrika pazarına ilk yatırım girişimine işaret ediyor. Eylül ayındaki Chainalysis raporuna göre, Afrika’nın kripto para piyasası Haziran 2020 ile Temmuz 2021 arasında 105 milyar doların üzerinde büyüdü ve kripto para birimleri, havale akışlarını iyileştirmek için uygun bir kanal sunar hale geldi.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version