Muhabbit

FTX, Bankaları Stablecoin Kabul Etmeye Teşvik Ediyor!

Sam Bankman Fried’e göre, kripto paraların desteklendiğini doğrulamak için “raporlama, şeffaflık, denetim tabanlı bir çerçeve” oluşturmak gerekiyor.

stablecoin

Son zamanlarda sizlerin de yakından takip ettiği gibi Amerika Birleşik Devletleri’nde süregelen bir USDT tartışması var gündemde.

USDT yani Tether; kısaca hatırlayacak olursak, 1 dolara eş değer olan ‘stablecoin’dir. Piyasada dolara eş değer olan farklı stablecoinler vardır ancak USDT aralarında en popüler olanıdır. Bir ‘stablecoin’ değerinin reel dünyadaki herhangi bir varlığa (dolar,altın vb) sabitlenmesi, stablecoinleri diğer risk grubunda kabul edilen kripto paralardan ayırmaktadır. Bu nedenle birçok yatırımcı için cüzdanlarında tuttukları stablecoinler güvenli birer liman haline gelmiştir.

ABD’deki Sıcak Gündem: Stablecoinler!

Asıl konumuza gelecek olursak; bir süredir sıklıkla gündeme gelen ABD’deki stablecoin incelemeleri ve yoğun tartışmalar halihazırda sıcaklığını korurken, aynı zamanda da tam oturmamış olan kripto para düzenlemelerinin global çapta nasıl şekilleneceği konusundaki belirsizlikler devam ediyor. Üstelik tüm bunlara ek olarak Amerikalı bazı milletvekilleri, sektörün kontrol altına alınması için daha fazla kural ve yaptırım konusunda birlik çağrısı yapıyorlar.

Kripto para türevleri borsası FTX işte tam bu noktada devreye girerek, bankalara kendi çağrısını yaptı. ABD’deki bankaları 1 milyon dolarlık bir ödül karşılığında stablecoinleri kabul etme konusunda adım atmaya ve tartışmaya davet etti.

FTX’den Anında ve Ücretsiz Para Yatırma Teklifi

28.12.2021 Salı günü FTX kendi resmi Twitter hesabından yaptığı duyuruda, kullanıcıların stablecoinler aracılığıyla “anında ve neredeyse ücretsiz para yatırma ve çekme” işlemlerini yapmalarını sağlamak için farklı birçok bölgedeki bankalarla iletişime geçmeyi araştırdığını söyledi. FTX, her bölgede tokenleri kabul eden ilk bankaya 1 milyon dolarlık bir ödül verebileceklerini hatta daha fazlasını da vermeye hazır olduklarını belirtti.

FTX hakkında daha fazla haber için buraya tıklayabilirsiniz.

FTX borsasını takip ediyorsanız 350.000’den fazla Twitter takipçisi olduğunu fark etmişsinizdir. Stablecoin kullanımını ve benimsenmesini teşvik edici bu adım gerçekleşirse borsa bu alanda önemli bir gelişmeye imzasını atmış olacak.

Ayrıca FTX CEO’su Sam Bankman Fried bunlara ek olarak, stablecoinler de dahil tüm kripto paraların bir endüstri olarak büyümesi için düzenleme netliğine ihtiyaç duyduğunu söyledi. Sam Bankman Fried’e göre, kripto paraların desteklendiğini doğrulamak için “raporlama, şeffaflık, denetim tabanlı bir çerçeve” oluşturmak gerekiyor. Böylece sorunların %80’ini çözülebilir ve bu da stablecoinlerin sektörde gelişmesini sağlayabilir.

Stablecoinler konusunda çağrıda bulunan FTX, öncelikli olarak ABD bankalarını muhatap almış olsa da yaptığı teklifin daha geniş çapta bir kitleyi hedeflediğini söyledi. Bu konuda kredi kooperatifleri ile konuşmaya açık olduklarını da sözlerine ekledi.

FTX Borsası Hakkında

FTX borsası, Antigua ve Barbuda’da yerleşiktir ve merkezi Bahamalar’da bulunmaktadır. ABD’deki kullanıcıları için ayrıca FTX US olarak hizmet vermektedir.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version