Muhabbit

FTX Borsası Bağış Vakfı Kuracağını Açıkladı!

FTX’ten iyilik adımları!

FTX

FTX NFT

FTX borsası geçtiğimiz yıla oranla, bu sene yaşadığı müthiş hacim büyümesi gördü ve bu durum borsayı hayır işine itmiş gibi görünüyor.

FTX’in blogundan edindiğimiz bilgilere göre, FTX, dünya üzerinde büyük bir etki yaratmak için hareket etmek istiyor. Borsa, 2020’nin başından bu yana, birlikte çalıştığı kuruluşlar ve çalışanlar ile beraber hayır kurumlarına on milyonlarca dolar bağışladığını açıkladı.

Fakat bağışlanan bu miktarlar FTX’e yeterli görünmüyor. Bu yüzden borsa, önümüzdeki yıllarda daha fazlasını yapabilmek adına somut bir adım atmaya karar vermiş.

Blog yazısında kullanıcılarına bu olacağı onlara sağladığı için teşekkür eden borsa, FTX Foundation’ı başlattığını duyurdu. Bu kuruluşun da amacı, FTX’in bağış vizyonu ile aynı duyguları paylaşıyor. Vakıf, kullanıcıların fonlarını yönlendirmek için anlamlı ve iyilik dolu bir yolu seçmiş.

FTX’in amacı, para birimlerinin kullanıldığı alanı iyilik ile birleştirmek gibi görünüyor. Toplulukların muzdarip olduğu, küresel yoksulluk, iklim değişikliği, varoluşsal felaket risklerine karşı bir fon oluşturmak isteyen borsa, bu hareketiyle kullanıcıların gönlünü kazanacak gibi duruyor.

FTX Vakfı ile ilgili birçok konu ve bilgi hala net değil. FTX’in amacı, kripto topluluğundaki herkesin Vakfın nereye bağış yapması gerektiği konusunda fikirlerini paylaşması olarak görünüyor. Yani buna göre, FTX Vakfı’nda kullanıcıların ciddi bir söz sahibi olacağı aşikar. Bu arada borsa, kullanıcılara oylamaları gereken seçenekleri kendi sunacak, fakat isteğe bağlı geri bildirim konusunda da gayet açık görüşlüler.

FTX’in taahhüdüne göre, FTX Vakfı’na borsanın gelirinin %1’i ayrılacak. Bu arada kullanıcılar, taahhüt edilen tutarı gerçek zamanlı bir şekilde görebilecek.

Kripto para piyasasında bağış hareketleri son zamanlarda ciddi oranda artmaya başlamıştı. İlerleyen günlerde farklı şirketlerin de FTX borsası gibi vakıflar kurması gayet muhtemel görünüyor.

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version