Muhabbit

FTX Borsası Petrol Vadelilerini Listeliyor!

FTX yaşanan düşüşün artdından, WTI Petrol işlemlerini başlatıyor.

FTX Borsası petrol vadelilerini listeliyor. Yapılan açıklamaya göre vadeli işlem borsası FTX, WTI Petrol işlemlerine platformunda yer vermeye başlayacak.

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde WTI, (Amerikan Petrolü) büyük bir düşüş yaşamış ve 0.00 $ seviyesine kadar bir düşüş göstermişti. Hatta bazı piyasalarda negatif fiyatlamaya giden WTI -57 $ gibi rakamlardan alıcı bulmuştu. Piyasalarda büyük sükse yaratan ve 0 $’ın altına giden amerikan petrolü, şimdilerde farklı platformların da ilgisini çekmiş görünüyor.

100 $ Fazla Olacak

Petrol fiyatının tekrar 0 $’ın altına düşme riskine karşın WTI petrolünün fiyatına 100 $ ekleyecek şekilde başlatılacak olan kontrat konusunda FTX ciddi uyarılarda bulunuyor. Kontrat fiyatının 100 $’ın altına düşmesi halinde gerçek fiyatının negatife döndüğünün yatırımcılar tarafından net bir şekilde bilinmesi FTX tarafından özellikle vurgulanmakta.

İşlemlere başlayabilmek için KYC 1 seviyesinin tamamlanmış olması yeterli olacak. Fakat üzülerek  belirtmek isteriz ki kontrat, Türkiye’de bulunan kullanıcılar tarafından kullanılamayacak.

Vadeli işlem platformu üzerinden WTI petrol işlemleri yapar mıydınız?

Bu yazı sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version