Muhabbit

FTX Borsasının Diğer Yetkilileri Gary Wang ve Nishad Singh Nerede?

FTX borsasının diğer yetkilileri nerede?

FTX iflasından sonra herkes kripto para borsası FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried’ı aradı ve onu suçladı. Ancak iflas sürecinde ve suçlamalar arasında hep göz önünde olan Bankman-Fried’ın aksine borsanın diğer yetkilileri gözden kaçtı.

Bankman-Fried’ın tutuklanması sonrasında ortalık biraz sakinleşti ve Bankman-Fried ile FTX imparatorluğunu kuran diğer isimler akla gelmeye başladı. Akla gelen ilk isim ise borsanın Kurucu Ortağı Gary Wang oldu.

Eski Google yazılım mühendisi Wang, FTX borsasının arkasındaki isim olarak biliniyor. Bankman-Fried’ın sürekli medya karşısında olmasının aksine Wang, medyadan uzak durmaya çalışan ve farklı saatlerde çalışan biri olarak biliniyor. Ancak, Wang de 1,6 milyar dolarlık serveti ile Bankman-Fried gibi dünyanın en zenginleri arasında yer alıyor.

Hâla Bahamalarda olan Wang, Bankman-Fried’ın tutuklanması sonrasında korkmuş durumda. Bilindiği üzere Bankman-Fried şu anda kripto para endüstrisinin en büyük dolandırıcılığını yaptığı için tutuklandı. Bu süreçte Bankman-Fried’ın 1 milyondan fazla müşteriyi zor durumda bıraktığı belirtildi. Bankman-Fried’ın FTX müşterilerinin fonları ile Alameda’nın borçlarını kapama kararı aldığında Gary Wang, Caroline Ellison ve Nishad Singh gibi isimler de itiraz etmedi.

FTX’in iflas duyurusundan 1 hafta sonra Wang ve Singh kovuldu ancak hiçbir şekilde suçlanmadı. 27 yaşındaki Singh’ın nerede olduğu dahi bilinmiyor. Bankman-Fried’ın sosyal medya ve yayın platformlarında suçlanması ve göz önünde olması sonrasında bu isimler tamamen gözden kayboldu.

Bu hafta düzenlenen Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nde konuşan FTX’in yeni atanan İcra Kurulu Başkanı John J. Ray III. şu açıklamalarda bulundu:

“FTX borsasının çöküşü, son derece deneyimsiz bireylerden oluşan ve çok küçük bir gurubun eline mutlak kontrolün verilmesinden dolayı kaynaklanıyor gibi görünüyor.”

Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 13 Aralık 2022 Salı günü Bankman-Fried’ı komplo ve sahtekarlıktan suçladı. Wang ve Singh ise herhangi bir telefona, e-posta veya mesaja cevap vermedi.

Yakın zamanda Vox’a konuşan Bankman-Fried “Gray’in korktuğunu, Nishad’ın ise utandığını ve suçlu hissettiğini” açıklamıştı.

FTX borsasının arkasındaki isimlerin arasındaki ilişki

İddialara göre Bankman-Fried’ın ve Wang’in tüm FTX dijital varlıklarına erişimi bulunuyordu. Hatta iddialara göre Bankman-Fried müşterilerin fonundan 224,7 milyon dolar borç aldı.

Bankman-Fried ve Wang, lisede bir matematik kampında tanıştı ve arkadaş oldu. İkili, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde de oda arkadaşı oldu. Wang, Singh’a akıl hocalığı yaptı ve ikili Hong Kong’ta FTX borsasının gelişimi için beraber çalıştı.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version