Muhabbit

FTX Borsasının Yeni Merkezi Belli Oldu!

FTX borsasının yeni merkezi Bahamalar!

FTX

FTX Bahama

FTX, Hong Kong’da devam ettirdiği operasyonlarını Bahamalar’a taşımaya karar verdiğini açıkladı!

FTX şirketinin CEO’su ve kurucusu Sam Bankman-Fried geçtiğimiz gün şirketin genel merkezini Hong Kong’dan Bahamalar’a taşıma sürecinde olduğunu belirten bir açıklama yaptı.

Bu hafta başlarında yapılan bir duyuruya göre, borsanın Bahama iştirakı FTX Digital Markets, ülkenin menkul kıymetler düzenleyicisine kayıt oldu.

Bu açıklama ile beraber Alameda Research’in eski OTC Başkanı Ryan Salame’ın CEO olarak Bahama iştirakına katılacağı da belirtildi.

Cuma günü yapılan duyuruda, Bankman-Fried’ın zamanının önemli bir kısmını Bahamalar’da geçireceği açıklandı. Bunun yanı sıra CEO, kritik operasyon kısımlarını zaman içinde Bahamalar’a taşımak istiyor. Yine de Hong Kong ofisi aktif kalacak ve kritik operasyonlar oradan yönetilecek. Borsanın dünya çapında birçok ofisi olduğu için Hong Kong ofisi de muhtemelen ilerleyen zamanlarda da çalışmaya devam edecek.

Merkezi taşıma kararı Çin hükümetinin kripto paralar ile yaptığı açıklamanın hemen ardından geldi. Çin hükümetinin bu hareketi, normal şartlarda elverişli bir ortam olarak öne çıkan Hong Kong için belirsizliklere sebep olabilir. Tahmin edebileceğiniz gibi Bahamalar kripto para firmaları için bu elverişli şartları karşılıyor.

Ayrıca Bankman-Fried, Çin’de uygulanan katı karantina prosedürlerle ilgili bir açıklama da yaptı:

İki yıl önce yaşadığımız ülkeyi seçmek için “ülkeye giriş ve çıkış yapmanın kolay olacağı” düşüncesini kim aklından geçirirdi ki?

FTX CEO’su ayrıca bu açıklamada Bahamalar’ı da övdü:

Bahamalar COVID’i güvenli bir şekilde ve karantina olmadan atlatmış gibi görünüyor.

FTX Reklam Pazarlama Faaliyetlerine Önem Veriyor

2019 yılında faaliyete başlayan FTX, kripto para türev ticareti için en ciddi platformlardan biri olarak öne çıkıyor.

Bildiğiniz gibi kripto para firması uzun bir zamandır reklam pazarlama stratejilerine odaklanıyor. Önce Miami Heat Arena’nın isim haklarını satın alan şirket sonrasında e-spor takımı TSM’e sponsor olmuştu. FTX’in son hamlesi ise Formula 1’in en iyi takımlarından biri olan Mercedes AMG Petronas F1 Team’e sponsor olmasıydı.

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version