Muhabbit

FTX CEO’su: Blockchain Teknolojisi İle Sosyal Medyayı Entegre Etmek Büyük Bir Fırsat Olur!

FTX CEO’su: Block zincirindeki sosyal medyanın kesinlikle çok büyük olabileceğini söylüyor.

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, blockchain teknolojisini sosyal medyaya uygulamanın büyük bir fırsat olabileceğini açıkladı. 

Lizbon’daki Breakpoint’te konuşan kripto para milyarderi, konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Blok zincirindeki sosyal medyanın kesinlikle çok büyük olabileceğini düşünüyorum. Bence şu anda toplumda gerçekten ön plana çıkmakta olan birçok sorunlu noktayı çözüyor.”

Bankman-Fried, bunun güvenli ve özel bir şekilde mesaj alışverişi yapmak için iyi bir yol olabileceğini ayrıca, bu protokolün birleştirilebilir ve platformlar arası olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bankman-Fried ayrıca, DeFi’nin sosyal medya platformları gibi önceden var olan platformlarla bütünleşerek nasıl daha hızlı ölçeklenebileceğini de dile getirdi.

“DeFi’yi benimsemeyi kesinlikle güçlendirmenin potansiyel bir yolu, önce harika bir ürün oluşturmaktır. Ardından onu zaten var olan büyük bir kullanıcı tabanıyla birleştirmektir.

İlginizi çekebilir: DeFi Nedir?

Bunu yapacak olanın mevcut sosyal medya platformları mı, fintech platformları mı yoksa doğal büyüme mi olduğunu görmekten heyecan duyduğunu ve DeFi’nin yüz milyonlarca kullanıcıya ölçeklenmesine yardımcı olacağını görmekten heyecan duyduğunu da sözlerine ekledi.

Blockchain Projeleri Bu Alanda Adımlar Atıyor

Blockchain teknolojisi sosyal medyada birçok şekilde kullanılabilir. Ağdaki tüm içeriğin bir blok zincirinde depolama yoluyla sansürlenmemesini sağlamak için kullanılabilir. Bunun yanında kullanıcıları iyi içerik oluşturdukları için ödüllendirmek gibi çeşitli unsurları belirtmek için kullanılabilir.

Halihazırda bu hedefe ulaşmaya çalışan bazı projeler bulunuyor. Örneğin Hive, birden fazla sosyal medya blog platformunu destekleyen bir blok zinciri platformu olarak biliniyor. Yine DeFi kredi platformu Aave, merkezi olmayan sosyal medya için bir protokol üzerinde çalışıyor. Ayrıca Twitter, BlueSky olarak bilinen bir proje olan Twitter’ın benimseyeceği kendi protokolünü nasıl oluşturabileceğini araştırıyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version