Muhabbit

FTX CEO’su Dubai’ye Kaçmayı Planlıyor

Eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’ın Bahamalar’da gözetim altında olduğu ve Dubai’ye kaçmayı planladığı iddia edildi.

Eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’ın Bahamalar’da gözetim altında olduğu ve Dubai’ye kaçmayı planladığı iddia edildi.

Yanında FTX Kurucu Ortağı Gary Wang ve Mühendislik Direktörü Nishad Singh’in de olduğu belirtilen Sam Bankman-Fried’ın Dubai planını Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile suçluların geri iadesi anlaşması olmadığı sanrısıyla yaptığı belirtildi.

ABD ve BAE 24 Şubat 2022’de suçluların geri iadesi anlaşması imzalamıştı. Eski FTX CEO’suna yakın kimliğini gizlemek isteyen kaynaklara göre gözetim altındaki dört ismin an itibarıyla Dubai planlarını gerçekleştirebilme ihtimali çok düşük. Aynı kaynaklar Alameda Research CEO’su Caroline Ellison’ın ise Hong Kong’da olduğunu ve onun Dubai’ye kaçma ihtimalinin daha yüksek olduğunu dile getirdi.

ABD hükümetinden gelen bilgilere göre ise Dubai’ye kaçmaya çalışan FTX üyeleri havaalanında tutuklanacak ve ABD’ye iade edilecek. Doğrulanmayan bir kaynağın iddiasına göre Bankman-Fried’ın yanında babası Joseph Bankman da var.

10 Kasım 2022’de Bankman-Fried’ın Bahama Havaalanında tutuklandığı iddia edilmiş, 12 Kasım 2022’de ise eski CEO’nun Buenos Aires’te olduğu dedikoduları ortaya çıkmıştı. Aynı gün içerisinde Reuters’a konuşan Bankman-Fried bu iddiaları reddetmiş ve hala Bahamalar’da olduğunu söylemişti.

FTX Nasıl Bu Noktaya Geldi?

Eski CEO FTX’i 2017 senesinde Berkeley, Calif.’de kurdu. Kısa sürede milyonlarca dolar kazanmaya başlayan şirketin merkezi 2019 senesinde Hong Kong’a taşındı. Bu taşınma sürecinde Ellison’ın dahil olduğu küçük bir grup yatırımcı da eklendi. 

FTX ve Alameda birbirlerine sıkı sıkıya bağlıydılar. Alameda FTX platformu üzerinde ticaret işlemleri gerçekleştirerek bazen borsanın diğer müşterileri kaybettiği halde bu durumlardan kazançlı çıkmayı başardı. Durumu eleştirenler bunun bir çıkar çatışması olduğunu dile getiriyordu. Bankman-Fried geçmişte bu durumu savunmuş, Alameda’nın platforma önemli oranda likidite sağladığını iddia etmişti. 

2021 senesinde FTX Bahamalar’a taşındı, böylece Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) riskli görülen bazı ticari işlemleri de gerçekleştirme imkanı oldu. Albany’deki 5 odalı bir çatı katı dairesinde Ellison ve 8 başka kişiyle beraber yaşayan Bankman-Fried’ın Alameda’nın yöneticisiyle ilişki yaşadığı da bu süreçte gündeme geldi.

İlginizi çekebilir: FTX CEO’su: Her Şey Çok Daha Kötü Olabilirdi!

FTX ve Alameda arasındaki yakınlık dikkatleri üzerine çekerken yönetimdeki zafiyetler bir dizi yanlış kararla birleşti ve en nihayetinde şirket geçtiğimiz hafta iflasını ilan etti. FTX Group bünyesinde yer alan yaklaşık 130 şirket 11 Kasım 2022’de iflas işlemlerine başladı.

9 Kasım 2022’de The Wall Street Journal’ın aktardığına göre Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) FTX’in iflasını incelemeye aldı.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version