Muhabbit

FTX CEO’su: KYC Süreçlerini Geliştirerek Güvenliği Artırıyoruz!

FTX artık, kullanıcıların yetki alanını ve adlarını doğrulamak için telefon numaralarını kullanacak.

Önde gelen kripto para borsası FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried, kripto para işletmelerini yönetmeyle ilgili değişen düzenlemelere uyum sağlama çabalarının devam ettiğini dile getirdi. CEO, FTX’in Müşterini Tanı (KYC) operasyonlarını düzene sokmak için yeni sistemler bulma çabalarına başladıklarını açıkladı.

Bankman-Fried ayrıca, FTX’e, bir kullanıcının kayıtlı telefon numarasına göre yargı yetkisini onaylayan yeni bir özelliğin eklenmesinin mümkün olabileceğinin altını çizdi.

“Kullanıcıların telefon numaralarını, daha fazla doğrulamak için KYC1’de gönderdikleri adlarla karşılaştırıyoruz. Bu işe yaramadığında veya veri olmadığında, KYC2’nin vadeli işlemler de dahil olmak üzere sitenin bazı özelliklerine erişmesini isteyeceğiz.”

Bankman-Fried, bu çabanın şirketin ABD yetki alanlarında “daha yumuşak” operasyonlar yaşamasına yardımcı olacağını umuyor. 

Şu anda FTX, Binance ve Coinbase gibi rakip kripto para borsalarından daha iyi performans göstermeyi hedefliyor. Büyüme hedeflerini sürekli dile getiren CEO, daha önce de Goldman Sachs ve Chicago Mercantile Exchange’i satın almanın, en büyük borsa olmak için atılacak en büyük adımlardan biri olabileceğini dile getirmişti.

KYC ile ilgili güncellemelerden bahseden Bankman-Fried, yatırımcıların fonlarının ve güvenliğinin en önemli öncelikleri olduğunu söyledi. Ayrıca, borsa kullanıcının faaliyetlerini kara para aklama ve hırsızlıkla ilgili faaliyetlerle ilişkilendirmedikçe yatırımcılara para çekme konusunda herhangi bir kısıtlama olmayacağına dair güvence verdi. Bunu yaparken kripto para borsası, hırsızlığı önlemeye yardımcı olmak için iki faktörlü kimlik doğrulama ve benzer yöntemleri uygulamaya devam edeceklerini de dile getirdi.

Son olarak CEO, hükûmetlerin önümüzdeki üç ila beş yıl içinde kripto para düzenlemeleri konusunda daha net bir duruş sergilemelerini beklediğini ve hizmet ettikleri her yargı alanına özgü KYC ve Kara Para Aklamayı Önleme gereksinimlerine uymayı planladığını söyledi.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version