Muhabbit

FTX Ekosistemi Solana USDT’ye Destek Verdiğini Açıkladı

FTX, kullanıcılarına alternatif çözümler sunmaya devam ediyor!

FTX

Geçtiğimiz günlerde, yerleşik olarak Solana blockchaininde etkinlik göstermeye başlayan USDT, FTX tarafından tanınmaya başladı.

Bildiğiniz gibi Ethereum ağı üzerinde yaşanan ciddi gas ücretleri ve sıkışıklıklar, kullanıcıları alternatif blockchainleri keşfetmeye teşvik etti. An itibarıyla 160 Gwei civarında dolaşan gas ücretleri, dolar bazında 6-7 $ gibi bir ücrete tekabül ediyor. Bu arada bu değer, Ethereum ağı kullanıcıları için tolere edilebilir ve düşük olarak sayılabilecek bir değer.

Alternatif blockchainlerin yükselişi ile beraber, çoğu kripto para birimi bu yeni nesil blockchainlere destek vermek için kolları sıvadı. Ethereum 2.0’ın geliştirilmesinin uzun sürmesi ise, kripto para kullanıcılarının ETH ağında işlem yapmaktansa, Solana yeni ve ölçeklenebilir blockchainleri tercih etmesine sebep oldu.

Geçtiğimiz haftalara bakacak olursak, Ethereum’un işlem ücretleri neredeyse 50 $’a kadar yükselmişti. Bu ve bunun gibi işlem ücretleri, kişisel yatırımcıların blockchain üzerinde işlem yapmasını ciddi oranda zorlaştırıyor. Ayrıca yeni nesil projeler, DeFi uygulamalarını kendi bünyelerine katmak için Ethereum Virtual Machine desteğini de sunmakta.

Tüm bunların ışığında FTX, yüksek işlem ücretlerinden ve düşük işlem hızından kurtulmak isteyen kullanıcılara, kendi ekosisteminde Solana üzerinde çalışan USDT’lere destek vereceğini açıkladı.

Tether’in sağladığı bilgilere göre, Solana blockchaini üzerinde saniyede 50.000’e varan işlemler, yaklaşık 0.00001 $’lık sembolik bir işlem ücreti ile kullanıcılara sunulacak.

FTX’in açıklamalarına göre, FTX Exchange, Sollet.io ve Serum DEX, USDT desteğini kullanıcılara sunacak.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version