Muhabbit

FTX, Hayır Fonunu 1 Milyar Dolara Kadar Çıkarabileceğini Açıkladı!

The FTX Foundation’ın bir girişimi olan “Gelecek Fonu”, bu yıl en az 100 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlamıştı.

Kripto para borsası FTX, son zamanlarda yardım fonlarıyla adını sık sık duyuruyor. Bu sefer ‘insanlığı geliştirmek’ adına yapılan projelere katkı olması için 1 milyar dolarlık bir fon daha açıkladı.

FTX borsasına bağlı The FTX Foundation‘ın bir girişimi olan “Gelecek Fonu”, bu yıl en az 100 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlamıştı fakat son yapılan açıklamaya göre, eğer beğendikleri projeler olursa bu miktarı 1 milyar dolara kadar çıkarma potansiyeline sahip olduklarını duyurdu.

28.02.2022 Pazartesi günü yapılan açıklamada “İlgi alanlarımız arasında, yapay zekanın güvenli bir şekilde geliştirilmesi, yıkıcı biyolojik risklerin azaltılması, kurumların iyileştirilmesi, ekonomik büyümenin artırılması, büyük güç ilişkilerinin geliştirilmesi, hayırseverliklerin yapılması ve çok daha fazlası yer alıyor.” denildi.

Projeler 21 Mart’a Kadar Başvuru Yapabilir

Projelerin ilk finansman turu başvuruları 21 Mart 2022’de sona eriyor. FTX’in misyonuyla uyumlu olması durumunda, hem kâr amacı gütmeyen hem de kâr amaçlı kuruluşların dikkate alınacağı belirtiliyor.

sam bankman muhabbit

Sam Bankman-Fried En Genç Milyarder!

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, kripto varlık ekosisteminde oldukça popüler bir kişiliğe sahip. Sam geçen yıl Forbes tarafından 29 yaşındayken 22,5 milyar dolarlık servete sahip olan dünyanın en genç zengini olarak seçilmişti.

Sam Bankman-Fried serveti arttıkça hayırseverliğe daha fazla odaklanıyor. Sam’e göre, insanın servetini hayır kurumlarına bağışlamak amacıyla daha kazançlı bir kariyer peşinde koşması da bir fedakarlık türüdür. Aslında o henüz 20 yaşındayken kazandığı her şeyi hayır kurumlarına bağışlamak için olabildiğince çok para kazanmaya karar vermişti.

FTX Hakkında

FTX, popüler bir kripto para birimi ve türevleri borsasıdır. Küresel bir kripto para borsası olan Binance’den sonra en yüksek 24 saatlik vadeli işlem hacmine sahip olan borsalardan biridir. Bildiğiniz gibi türev ticareti, spot ticaretten daha farklı ve risklidir. Türev ticarette, ‘trader’ler kripto paraların gelecekteki fiyatına bahis yapan sözleşmeleri alıp satmaktadırlar.

Daha Fazla FTX haberi için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version