Muhabbit

FTX İle Yaptıkları Anlaşmaları İptal Eden Şirketler!

FTX’in çöküşünden sonra yapılan ortaklıklar bir bir iptal ediliyor.

Kripto para borsası FTX’in çöküşünden sonra, çeşitli spor dallarında yarışan bir dizi kuruluş, FTX ile sponsorluk anlaşmalarını iptal etmeye başladı.

Bilindiği üzere FTX, iflasından önce spor hayranları arasında marka bilinirliği oluşturmak için milyonlarca dolar harcayarak çeşitli sponsorluk anlaşmaları yapmıştı. Şimdi birçoğu bu anlaşmayı iptal ederken bazıları da hala uzun vadeli, genellikle değerli ittifaklarından nasıl kurtulacaklarını araştırdıkları belirtiliyor.  

Borsa ile yapılan anlaşmaları iptel eden bazı kuruluş ve organizasyonları sizler için derledik.

Mercedes-AMG Petronas: 2021 yılının eylül ayında FTX, Mercedes-AMG Petronas Formula One takımı ile de uzun vadeli bir sponsorluk anlaşması imzalamıştı. Bu anlaşma ile sektörde önemli bir gelişme sağlayan FTX, ne yazık ki bu anlaşmayı devam ettirememiş oldu.

Son yapılan açıklama ile Mercedes otomobilleri, F1 takımının ortaklığa son vermesi ve yaklaşan Brezilya Grand Prix’sinde FTX logosunu kullanmayacağını belirtti. Bilindiği üzere FTX logoları W13 arabalarının çeşitli kısımlarına basılmıştı. Ayrıca Miami Grand Prix sırasında Mercedes, FTX ile bir NFT koleksiyonu anlaşmasını duyurmuştu. Şimdi ise yapılan tüm bu anlaşmalar iptal olmuş oldu.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Mercedes’in sözcüsü Racefans, şu ifadelere yer verdi:

“İlk adım olarak, FTX ile olan ortaklık anlaşmamızı askıya aldık. Bu, şirketin artık yarış arabamızda ve diğer markalı varlıklarımızda görünmeyeceği anlamına geliyor.”

Miami Heat: Yapılan anlaşmaların en büyüklerinden birinde FTX, Miami Heat spor salonunun adını FTX Arena olarak değiştirmek için geçtiğimiz haziran ayında 135 milyon dolar gibi yüksek bir ücret ile 19 yıllık anlaşma yapmıştı. FTX’in en pahalı sponsorluk anlaşmalarından biri olan Miami Heat ve Miami-Dade County, kısa süre önce yapılan açıklama ile borsayla anlaşmayı feshettiklerini belirtti. Anlaşmayı sonlandıran takımlar, basketbol takımı arenası için yeni bir isim hakkı ortağı bulmak için çalışmalara başladıklarını da açıkladı.

Ayrıca anlaşmayı iptal eden Miami Heat, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımdaki fotoğrafta, binanın çatısındaki FTX tabelasının söküldüğünü gösterdi.

Furia: FTX ile yapılan anlaşmayı iptal eden bir organizasyon da geçtiğimiz yıl FTX ile birliktelik kuran, Brezilyalı e-spor organizasyonu Furia oldu. Furia, kısa süre önce yaptığı açıklamada, FTX ile bu yıl nisan ayında imzalanan bir yıllık anlaşmayı sonlandırdığını belirtti. Açıklamayı Furia’nın ortaklarından André Akkari sosyal medya üzerinden gerçekleştirdi.

Furia’nın borsa ile yaptığı bir yıllık anlaşma, diğerlerine göre nispeten küçük çaplı bir anlaşmaydı. Nisan 2022’de ile duyurulduğunda anlaşmanın değeri 3,2 milyon dolardı.

Golden State Warriors: NBA takımlarından Warriors, yayımlanan bir habere göre, FTX’in tanıtımını veya reklamını yapmayı bırakacağını belirtti. 2021 yılının aralık ayında yapılan çok yıllık anlaşmanın en az 10 milyon dolar değerinde olduğu belirtilmişti.

SoloMid Ekibi: Espor kulübü Team SoloMid (TSM), FTX ile yapılan en büyük anlaşmalardan birine imza atmıştı. Haziran 2021’de yapılan ve 10 yıl boyunca devam etmesi planlanan anlaşmanın 210 milyon dolarlık bir değerle imzaladığı biliniyor.

TSM FTX olarak adlandırılan ekip, 16 Kasım tarihinde yaptığı açıklama ile firmayla olan anlaşmasını askıya aldığını ve FTX markasını formalarından ve sosyal medyasından kaldıracağını duyurdu. 

UC Berkeley: University of California Berkeley, 2021 yılının ağustos ayında FTX ile 10 yıllık bir isim hakları anlaşması imzaladı. O dönem anlaşmanın bedeli olan 17,5 milyon dolarlık ödemenin tamamı kripto para olarak yapıldı. Ancak yeni yapılan açıklama ile University of California Berkeley, anlaşmayı askıya aldığını belirtti.

Hatta paylaşılan bir videoda takımın, salondaki FTX logolarını sildiği görülüyor.

Henüz İptal Edilmeyen Anlaşmalar

Major League Baseball: FTX’in, lig hakemlerinin üniformalarına bir logo yaması koymaya yönelik yaptığı beş yıllık anlaşması bulunuyor. Şu an için bu anlaşma henüz sonlandırılmamış olsa da lig komiseri yaptığı açıklamada, FTX yamasının 2023 sezonu için kaldırılmasının “muhtemelen oldukça iyi bir bahis” olduğunu söyledi. Anlaşmanın şartları hakkında yorum yapmayan yetkili, bunun lig için “anlamlı bir anlaşma” olduğunu söyledi.

Riot Games: Popüler oyun League of Legends’ın arkasındaki stüdyo, şirketin League of Legends Şampiyonluk Serisi (LCS) e-sporlarına sponsor olması için ağustos 2021’de yedi yıllık bir anlaşma imzaladı. Riot Games, anlaşmanın durumu hakkında henüz bir açıklama yapmazken, bu anlaşmanın da kısa süre içinde sonlandırılması bekleniyor.

Washington Wizards/Capitals: Aralık 2021’de FTX, NBA’den Wizards, NHL’den Capitals ve WNBA’dan Mystics dahil olmak üzere Washington merkezli takımlarla geniş kapsamlı bir anlaşma yaptı. Hatta o dönem yapılan bu ortaklıklar, FTX’i, ABD’nin siyasi kalbine yaklaştırmak için bir hamle olarak ilan edildi. Şimdi ise bu ortaklıkların sonlandırılıp sonlandırılmayacağı merakla bekleniyor.

Sporcular: Kripto para borası FTX, şirket ve çeşitli organizasyonların yanında, oyuncular ve ünlü isimler ile de anlaşmalar yaptı. Bu ünlü isimler arasında; Tom Brady, Steph Curry, Naomi Osaka ve Shohei Ohtani gibi oyuncular yer alıyor. Ancak bu ünlü isimler, borsanın çöküşünden sonra anlaşmaların durumu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version