Muhabbit

FTX Müşterileri Öncelikli Tazminat Başvurusunda Bulunuyor

ABD hükümeti FTX’i ve şirketin eski CEO’su Sam Bankman-Fried’ı dava etmeye hazırlanırken, bir grup eski müşteri paralarının peşin düştü.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) hükümeti FTX’i ve şirketin eski CEO’su Sam Bankman-Fried’ı dava etmeye hazırlanırken, bir grup eski müşteri paralarının peşin düştü. 4 eski FTX müşterisinin öncelikli tazminat başvurusu için bir araya geldiği ve yatırımcılara değil müşterilere öncelik verilmesi için dava açtığı belirtiliyor. 

27 Aralık 2022’de ABD İflas Mahkemesi’nde açılan davada söz konusu 4 müşteri tüm eski FTX müşterilerini temsil ettiklerini iddia ediyor. Bu da 1 milyon bireyin temsil edildiği anlamına geliyor. Dava ile beraber FTX US ve FTX.com’un müşterilerinin dijital varlıklarının öncelikli tazminat kapsamında geri ödenmesi hedefleniyor. 

FTX Müşterilerinin Kayıpları Karşılanmadan Yatırımcıların Kayıpları Ödenmemeli

Davacılar FTX Kullanıcı Anlaşması’nın platforma kullanıcı sermayesini kendi amaçları için kullanma hakkını vermediğinin altını çiziyor ve ekliyor: Her müşteri fonunun hesaplardan çekilmesi işlemi “müşteri mülkünün izin verilmeyen şekilde karıştırılması, kötüye kullanılması veya dönüştürülmesi” anlamına geliyor. 

Bu nedenle davacılara göre FTX tarafından dondurulan sermayeler ve izi takip edilebilen müşteri mülkiyetleri müşteri olmayan kişilerin harcamalarını ya da yatırımcıların sermayelerini geri ödemek için kullanılamaz, ta ki müşterilere fonları iade edilene kadar. 

İlginizi çekebilir: Eski Alameda CEO’su Caroline Ellison Suçunu Kabul Etti!

“Müşteriler bu iflas sürecinde yatırımcılarla aynı kategoride değerlendirilmemeli.”

Geçtiğimiz günlerde ABD Adalet Bakanlığı yaklaşık $372 milyonluk kayıp FTX dijital varlıklarının nerede olduğunu soruşturmaya başladı. 12 Kasım 2022’de, iflas söylentileri sırasında FTX müşterilerini 228,523 Ether’in bilinmeyen kişiler tarafından borsadan çekilmesi üzerine “anormal cüzdan faaliyetlerine” dair uyarmıştı. 

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version