Muhabbit

FTX, Tanıtım İçin Super Bowl’da Reklam Alanı Satın Aldı

FTX borsası, futbol taraftarlarına ulaşmak için Super Bowl’da ilk kez reklam verecek.

ftx

ftx

Kripto para borsası FTX, Şubat 2022’de yapılacak olan Super Bowl’da şirketini ve hizmetini tanıtmak için reklam yeri satın aldı. Kısaca açıklayacak olursak Super Bowl; ABD’de her yıl düzenlenen Amerikan futbolu liginde oynanan şampiyonluk maçıdır.

FTX’in Super Bowl’da reklam alanı satın almasının en büyük sebeplerinden birinin, çok geniş bir kitleye hitap etmesi olduğunu söyleyebiliriz. Super Bowl, her zaman yılın en yüksek reytingli TV programı olmuştur.

FTX’in kurucusu ve CEO’su Sam Bankman-Fried, kripto para benimsenmesini hızlandırmak için büyük kitlelere sahip olan spor dallarını araştırıyor. SBF’nin bunu yapmasının en büyük sebebi, şirketi için reklam alanı bulmak; Basketbol Miami Heat’in saha isminin FTX Arena olması, Amerikan Beyzbol Ligine sponsor olması ve şimdi de başka bir spor dalı olan futbola yönelmesi… Hızlı büyüyen müşteri tabanlı bir şirket olarak spora odaklanan bir pazarlama stratejisine sahip olan SBF şunları söyledi:

FTX’i tanıtmak için Super Bowl’dan daha büyük, daha çok izlenen ve merak edilen bir olay yok.

Reklamın içeriği için FTX’in ne kadar ödediği açıklanmadı. Ancak 2021 yılında bir etkinlikte 30 saniyelik bir reklamın fiyatı 5.5 milyon dolardı. Bir önceki etkinlik, yaklaşık 92 milyon izleyiciden oluşan ortalama bir televizyon izleyicisiyle yayındaydı. Super Bowl’da bu fiyat çok daha yukarılara çıkabilir gibi görünüyor.

Bu yılki Super Bowl’da, Hyundai, Pepsi, Coke ve Budweiser dahil olmak üzere birçok marka reklam vermek için başvurdu. Pandemide başarılı olan şirketler reklam olarak Super Bowl’u tercih ederken, kötü bir sezon geçiren şirketler, Super Bowl’u reklam alanı olarak tercih etmekten vazgeçti.

FTX, haziran ayında yedi kez Super Bowl şampiyonu olan Tom Brady ve eşi Brezilyalı model Gisele Bündchen ile hisse ortaklığı kurdu.

Haberlere anında ulaşmak ve daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız Telegram grubumuza katılabilirsiniz..

Son Yazılar

Exit mobile version