Muhabbit

FTX Token FTT Gözünü Kritik Desteğine Dikti

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde FTX Token’ı inceliyoruz. FTX Token grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler.

FTT fiyat analizi 1

Herkese iyi akşamlar, bu sıcak yaz akşamında yükseliş emareleri olan bir grafikle karşınızda olmak isterdim. Ama maalesef ki tehlikenin biraz daha fazla olduğunu düşündüğüm bir grafikle karşınızdayım. Zaten yazının başlığından da anladığınız üzere bu coin FTX Token (FTT). Şimdi analiz kısmımıza geçip neden böyle dediğimi bir konuşalım.

FTT Fiyat 3 Eylül 2022

Ağustos ayının başında 30 dolar seviyesinin üzerinde seyreden FTT maalesef ki burada tutunamadı ve düşüş yaşamaya başladı. Yazıyı hazırladığım sırada 26 dolar bölgesinden işlem görüyor.

FTT Grafik 3 Eylül 2022

FTX Token fiyat grafiği 03.09.2022. 3 Günlük grafik, veriler FTX borsasından alınmıştır.

FTX borsasında listeli FTX Token/USD (FTT/USD) paritesine ait fiyat verileri. Grafik 3 günlük zaman dilimindedir ve TradingView’den temin edilmiştir.

FTT Analiz 3 Eylül 2022

Grafikteki yeşil bölgeler FTT grafiğinde takip ettiğim destek ve direnç bölgelerini göstermektedir. Bugün bizim için iki bölge önemli ama biri diğerinden çok daha fazla kritik. Bu bölgelerden ilki 32 dolardaki direnç bölgesi. Daha kritik olduğunu düşündüğüm bölge ise 22,75 dolar bölgesindeki destek. Şimdi bunların nenden önemli olduğunu düşündüğüme bakalım.

Fiyatın önündeki ilk direnç 32 dolar bölgesi (orta/uzun vade için). Ama önemli olmasının sebebi sadece bu değil. Fiyat burayı geçerse yüksek bir tepe yapmış olacak bunun yanında fiyatı 22,75 dolar desteğinden uzaklaştırıp tehlikeyi de bir nebze olsa da azaltacak. Tehlike ise 22,75 dolar desteğinin kırılması. Bu olayı neden “tehlike” olarak ifade ettiğimi açıklayayım. FTT fiyat grafiğine baktığımızda iki adet tepe bölgesi dikkat çekiyor. Bunlardan biri Mayıs 2021’deki, diğeri ise Eylül 2021’deki tepe. Bu tepe bölgelerinin arasındaki düzeltmenin 22,75 dolar bölgesindeki destekte son bulduğunu görmekteyiz. Burayı asıl önemli kılan nokta da bu zaten. Bu tarz yapılarda iki tepe bölgesinin arasındaki destek kırıldığında düşüşün genellikle devam ettiğini görmekteyiz. Bu bölgenin altında, yakın bir yerde güçlü bir destek bölgesi olmadığı için beni ekstra bir geriyor. Tüm bunların yanında hemen karamsarlığa kapılmamak lazım. Çünkü henüz bu bölge kırılmış değil. Fiyat halen bu bölgenin üzerinde seyrediyor.

Daha fazla FTX Token analizi, haberi ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

TradingView hesabımıza ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Ayrıca TradingView üzerinde FTT/USD hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version