Muhabbit

FTX.US, Brett Harrison’ı Başkan Olarak Atadığını Duyurdu!

FTX, ABD’de liderlik yarışına dahil olmak istiyor.

ftx

ABD’deki müşterileri için hizmet veren popüler kripto para borsası FTX.US, eski Citadel Securities yöneticisi Brett Harrison’ı ilk başkanı olarak görevlendirdi.

FTX.US CEO’su Sam Bankman-Fried tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Harrison FTX.US’un büyük ölçüde büyümesine yardımcı olmaktan sorumlu olacak. Harrison, ticaret teknolojisinin geliştirilmesi üzerine sahip olduğu uzmanlığı FTX’te kullanacak.”

Harrison, Citadel Securities’deki en son görevinde, 100’den fazla mühendisten oluşan bir ekibi yönettiği yarı sistematik teknolojinin başında bulunuyordu. Daha önce tescilli ticaret şirketi Jane Street’te FTX CEO’su ile üç yıl boyunca birlikte çalışan Harrison, Bankman-Fried liderliğindeki FTX te teknik becerilerini devam ettirecek.

Borsa operatörü, FTX.US’u ABD pazarında en güvenilir dijital para birimi ticaret platformu ve borsası haline getirmenin Harrison’ın yeni rolündeki birincil hedefi olacağını dile getirdi.

ABD’de Hizmet Veren Borsalar Liderlik Yarışında

Bilindiği üzere FTX.US, Mayıs 2020‘de piyasaya sürüldü, ancak işlem hacimleri, bu ayın başlarında HSBC’den eski bir forex satış yöneticisini işe alan ana FTX borsasına kıyasla daha düşük durumda kaldı. CoinGecko’dan alınan verilere göre son 24 saatte FTX.US, ana borsa tarafından gerçekleştirilen yaklaşık 2 milyar dolarlık işlem hacmine kıyasla sadece 185 milyon dolar değerinde bir hacme sahip görünüyor.

Kripto para borsaları Binance ve Binance.US da benzer bir durumda. Binance.US’un geçtiğimiz günlerde Para Birimi Denetleyici Ofisi’nin eski başkanı ve Coinbase’in baş uyum sorumlusu Brian Brooks’u CEO olarak işe almasının nedenlerinden birinin de bu durumla alakalı olabileceği söyleniyor.

Atılan bu adımlara bakılırsa, hem Binance hem de FTX.US, Coinbase ve Kraken gibi ABD merkezli önde gelen kripto para borsalarının rolünü üstlenmeyi planlıyor gibi görünüyor.

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version